Beyköy beldesinde bulunan Düzce 1. Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Sinbo Ahşap Ürünler Fabrikası’nın silo bacasında 14 Mayıs 2020 tarihinde çıkan ve büyük maddi hasara yol açan yangının ardından baş gösteren çekişme ortamı bugün gelinen noktada yatırımın Düzce’den uçup gitmesine neden oldu.

Her şey 14 Mayıs’ta çıkan yangınla başladı

O dönem Sinbo Fabrikası’nda yönetici olan İYİ Partili Düzce Belediye Meclis Üyesi Oğuz Özyiğit’in  fabrikada çıkan yangının büyümesinden Düzce Belediyesi’ni sorumlu tutması, Başkan Faruk Özlü ile karşı karşıya gelmesine zemin hazırlamıştı. Fabrikada yönetici olarak çalışan Özyiğit için 15 Mayıs’ta yatırımcıya seslenen Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, “Ben olsam derhal görevinden alırdım.” çağrısı yapmıştı. Bu çağrının üzerinden çok geçmeden Özyiğit’in 31 Haziran itibariyle fabrika ile ilişiğinin kesileceği haberi geldi.

“Sinbo Düzce’den çekilme kararı aldı”

Henüz bu yaşananlar hafızalardan silinmemişken, Düzce sanayisini derinden etkileyecek bir haber geldi. 3 yılda Düzce’nin önemli sanayi kuruluşları arasında yer alan Sinbo Ahşap Ürünler Fabrikası, yangın sonrası yaşanan süreçten duyduğu rahatsızlığı gerekçe gösterek, Düzce’den çekilme kararı aldığını duyurdu.

2017 yılının ortasında İstanbul ve Çorlu’da fabrikaları bulunan Sinbo, o dönem Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı olan Faruk Özlü’nün büyük desteğiyle bütün fabrikalarını Düzce’de toplama kararı almış ve 1. OSB’ye yaklaşık 200 milyon dolarlık yatırım yapmıştı.

Fabrikadan açıklama: Üretime ülkemizin bir başka yerinde devam edeceğiz

Düzce’de siyasetçi ve idareciler arasında yaşanan çekişmelerden ve ortaya atılan iddialarında etkilenen şirket, fabrikayı Düzce’den başka ile taşıma kararı aldığını şöyle ilan etti:

“2017 yılında Düzce 1. Organize Sanayi Bölgesi' nde üretime başladığımız Sinbo Ahşap Ürünler Fabrikası ile ilgili sosyal medyada ve bazı basın-yayın organlarında yer alan iddialar üzerine bu açıklamanın yapılması zaruri olmuştur.

Bir dönem, şirketimiz çalışanı olan Oğuz Özyiğit 'in istifasını sunması ile birlikte İK Departmanımız, ilgili çalışanın iş performansını da dikkate alarak şirketimiz ile ilişiğini kesmiştir.

Sinbo markası ile ülkemizde 30 yıldır faaliyet gösteren, iştirakleri içerisinde olan Düzce ağaç işleme fabrikasını, yönetim kurulumuz tarafından sunulan vizyon ile öneriler doğrultusunda ülkemizin kaynaklarını daha verimli kullanmak, ticari faaliyetlerini bir adım ileriye taşımak üzere yeni iştirakleri ile ürün çeşit ve kapasitesini artırmaya ülkemizin bir başka yerinde devam edecektir.

Ülkemize verdiği istihdam katkısının yanı sıra ana üretim tesisine hizmet veren Kobiler ve son kullanıcıları ile büyük bir aile olan Sinbo markası, yönetim kurulu başkanımızın vizyonuyla aydınlattığı 2021 stratejisi ile Avcılar tesisinde hem elektrikli küçük ev aletlerine yeni seriler eklemeye, hem de ahşap işleme merkezinde ortak iştirakleri ile daha büyük kapasiteye ulaşmayı hedefleyerek ülkemizin kaynaklarını en verimli şekilde kullanmaya devam edecektir.”

HABER: C.ÜSTÜNER