3’ü faal 5 organize sanayi bölgesiyle, yüzünü sanayiye dönen bir büyüme anlayışının hedeflendiği Düzce’de, artık yeterli gelmediği gerekçesiyle Beyköy’de bulunan 1. OSB için genişletilmesi için başlatılan süreç devam ederken kente yatırımcı çekme çabaları da tam gaz sürüyor.

Yıllık 50 bin ton üretim hedefi

Kimya sanayi şirketleri arasında önde gelen firmalardan olan Kimteks Poliüretan Sanayi ve Ticaret AŞ'nin (KİMPUR), Gebze’den sonra ikinci üretim tesisini Düzce’de kurmak için geçtiğimiz yılsonunda düğmeye basmıştı. Türkiye’nin en büyük 314. sanayi kuruluşu olan firma, geri dönüşüm odaklı bir yatırım planladığı Düzce’de yıllık 50 bin ton üretim kapasitesine ulaşmayı hedeflerken yatırım tutarı da belli oldu.

Düzce’ye 220 milyon liralık yatırım

KİMPUR Üst Yöneticisi (CEO) Cavidan Karaca, şirketin halka arz süreciyle ilgili yaptığı değerlendirmede, “Bizim Düzce'deki yatırımımız toplam 15 milyon dolar (yaklaşık 220 milyon lira). Fabrika, makine parkı ve bir de güneş enerji paneli yapıyoruz.” dedi. Öte yandan yatırımın 2023 yılına kadar tamamlanarak faaliyete geçeceği açıklanmıştı.

Öncü Haber Merkezi / AA