Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada son dönemde gelen zamlar ve asgari ücret için merakla beklenen zamma da değindi.

Ekonomideki son durumu değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şayet 2022’yi ve 2023’ü, herhangi bir kırılmaya meydan vermeden, hedeflerimiz doğrultusunda ilerleyerek geride bırakabilirsek, önümüzde hakikaten çok parlak bir gelecek bizi bekliyor” dedi. Erdoğan, salgın döneminde hem ihtiyaç sahibi vatandaşların yanında yer aldıklarını hem de üretimin ve istihdamın en az zararla süreci geçirmesini sağlayacak tedbirleri aldıklarını kaydetti.

Doğal gazı maliyetinin dörtte birine, elektriği yarısına hanelere ulaştırıyoruz

Akaryakıt, doğal gaz ve elektrik fiyatlarını kontrol altında tuttuklarını kaydeden Erdoğan, “Aynı şekilde, küresel düzeydeki fahiş artışlar sebebiyle birim maliyetleri döviz bazında üç dört kat artan doğal gaz, akaryakıt, elektrik gibi ürünlerin fiyatlarını kontrol altında tutuyoruz. Doğal gazı maliyetinin dörtte birine, elektriği maliyetinin yarısına hanelere ulaştırıyoruz. Herkes gibi bizim de dövizle aldığımız petrolden üretilen akaryakıtı, Avrupa’nın en ucuz fiyatlarıyla vatandaşlarımıza sunuyoruz.” diye konuştu.

Dar gelirlilerin üzerindeki yükü olabildiğince hafifleteceğiz

Her 10 çalışandan 4’ünün kazancı olan asgari ücrete ayrı bir parantez açan Erdoğan, “Kamu işçilerine ve memurlarına verdiğimiz yüksek oranlı zamlarla, çalışanlarımızı enflasyona ezdirmemek için gereken çabayı gösteriyoruz. İnşallah asgari ücreti de, benzer bir anlayışla tespit ederek, dar gelirlilerin üzerindeki yükü olabildiğince hafifleteceğiz.” diyerek belirlenecek olan asgari ücretin dar gelirlinin yükünü hafifleteceğini söyledi.

HABER: Mehmet GÜNESEN