Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 1 Şubat 2009 itibarıyla doğal gaz fiyatını evlerde yüzde 17, sanayide yüzde 18 oranında indirdiklerini bildirdi.

Erdoğan yaptığı konuşmada "Biliyorsunuz küresel şartlar sebebiyle enerji fiyatlarında büyük artışlar oldu. Petrolün dünyada varili 150 dolara kadar çıktı. Bunun doğalgazımıza da etkileri oldu. Başta sizlere söylediğim bir şey vardı. Dıştan gelen zamlar noktasında bunu üstlenmek, farklı konularda farklı olumsuzlukları meydana getirebilir. Onun için biz, içeride herhangi bir zam yapmayacağımıza, dışarıdan gelen tepkileri, zamları sübvanse edemeyeceğimizi söylemiştik. Şimdi fiyatlardaki inişler nedeniyle arkadaşlarımız bir çalışma yaptı. Yarından itibaren doğalgaz fiyatını evlerde yüzde 17, sanayide yüzde 18 indiriyoruz. Bu da milletimize hayırlı olsun! O zaman felaket tellallığı yapanlar acaba şimdi ne diyecek." ifadelerini kullandı.

Diğer taraftan 2008 yılı içerisinde doğalgaza ocakta yüzde 7.4, haziranda 7.4, ağustosta 16.88, ekim başında yüzde 4.55, kasım da da yüzde 22 oranında zam yapılmıştı. Yapılan zamlarla yıl içinde doğargaza yüzde 80'in üzerinde zam gelmişti.