2008 yılı içerisinde yapılan yüzde 80'in üzerindeki zamlarla adından sözettiren doğalgaz, 2009 yılına ise yüzde 17'lik indirimle başlamıştı. Doğalgazda indirim devam edecek ama bu indirim biraz gecikmeli olacak. BOTAŞ Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada doğalgaza, yapılacak hesaplamaların ardından mayıs ayı içinde ciddi bir indirim yapılacağı vurgulandı.

BOTAŞ tarafından geçen hafta da bir açıklama yapılmış ve bu ay içinde indirim yapılacağı söylenmişti. Son gelen açıklamayla birlikte doğalgaza bu ay içinde indirim yapılmayacağı da netleşti.

Doğalgaz fiyatlarının 6'şar aylık dönemler itibarıyla hesaplanması gözönüne alındığında BOTAŞ, Ağustos ve Eylül petrol fiyatlarına göre yeni bir ayarlama daha yapacak. Mayıs ayına kadar belirlenecek ve mayıs ayında belli olacak indirim oranı döviz kuruna bağlı olarak belirlenecek.

Çalışmalar tamamlandığında BOTAŞ Yönetim Kurulu indirim oranını karara bağlayacak. Doğalgaza geçtiğimiz yıl yaklaşık yüzde 80 zam gelirken yapılacak indirimin en az yüzde 10 olması bekleniyor.