Gümüşova’nın Elmacık Köyü’nde bazı fındık bahçelerinin “Doğrudan Gelir Desteği (DGD)” kapsamından çıkartılması çiftçileri çileden çıkardı. Arazilerinin hiçbir gerekçe gösterilmeden aniden destek kapsamından çıkartılmasının şaşkınlığı içinde olduklarını belirten vatandaşlar “bu haksızlık giderilmeli,gaspedilen hakkımız iade edilmeli” diyerek yetkililerden yardım talebinde bulundular.

“MAĞDURUZ “
Gümüşova’nın Elmacık Köyü’nde yaşanan bu çıkmazı mikrofonlarımıza değerlendiren çiftçi Adil Gümüş, köyde yaklaşık 30’a yakın tarla sahibinin böyle bir sıkıntıyı yaşadığını dile getirerek yetkilileri insafa ve çare olmaya davet etti.

ODA BAŞKANI TAVLI TEPKİLİ..
Konunun kendisine aksettiğini doğrulayan Gümüşova Ziraat Odası Başkanı Mafil Tavlı,  alınan kararı büyük bir haksızlık olarak değerlendirirken “Çilimli OSB’deki arazilerin Gümüşova’daymış gibi gösterildiği “ iddiasında bulunarak yeni bir tartışma başlattı.

Elmacık Köyü’nde fındık üreticelerinin uğradığı haksızlığın bir an evvel giderilmesi gerektiğini hatırlatan Ziraat Odası Başkanı Tavlı, Gümüşova’daki arazilerin Çilimli OSB alanındaymış gibi gösterildiği iddiasında bulunarak kararı onaylayan Ziraat Mühendislerine çağrıda bulundu: “Bu yanlışlığı derhal düzeltin”!