Milliyetçi Hareket Partisi Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, TBMM çatısı altında Düzce’nin ve Türkiye’nin sorunlarını dile getirmeye devam ediyor. Meclis’in son oturumunda söz alan Yılmaz’ın gündeminde bu kez KOSGEB kredilerinin dağıtımındaki sorunlar vardı.

Salgın döneminde KOSGEB’in verdiği kredilerin dağıtımında hizmet sektöründe yer alan sektörlere yardım yapılamaması sorununu meclis gündemine taşıyan Yılmaz, sağlık salonları ve benzeri kuruluşların NACE koduna göre yardım alamadığına ve piyasada yetim sektörler olarak adlandırıldığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

“KOSGEB tarafından sağlık salonları ve benzeri kuruluşlar NACE koduna göre yardım alamamış ve piyasada yetim sektörler olarak adlandırılmıştır. Dünya Bankası tarafından pandemiden zarar gören firmalara verilmesi için 300 milyon dolar para gönderilmiştir. Bu gelen paranın dağıtılmasının KOSGEB eliyle yapılacağı söylenmektedir. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın hizmet sektöründe yer alan ve NACE kodlarına göre yardım alamayan yetim sektörleri göz önünde bulundurarak bu gelen paranın yetim sektörlere de dağıtılması hizmet sektörüne yatırım yapan tüm vatandaşlarımızın beklentisidir.”

HABER: F.UÇAR