Dünyanın otomotiv devi Citroen artık Düzce’de. Düzce’nin sektöründe parmakla gösterilen firmalarından olan Kervan Otomotiv, Citroen markasını bünyesine kattı.

“Kaliteli yapılanma için Kervan Otomotiv’i de bünyemize kattık”

Bugün Kervan Otomotiv’i ziyaret eden Citroen Türkiye Direktörü Fuat Örnek, markanın Türkiye’de kaliteli yapılanmaya girdiğini, bu nedenle de Kervan Otomotiv ile anlaşma sağladıklarını ifade etti.

Örnek, “Düzce bizim Türkiye bayi ağımızda eksik olduğumuzu noktalardan biriydi. Bu eksikliği tamamladığımız için çok memnunuz. Bu eksikliği Şemsi Bey kadar yüksek bir otomotiv ve sektör tecrübesi kuruluş ile tamamladığımız için daha çok memnunuz. Citroen markası çok hızlı bir gelişme gösteriyor. Baktığınız son 2 sene içerisinde gerçekleştirdiğimiz rakamlar dramatik büyümeler. Operasyonu ilk devraldığımız 2019 yılında 12 bin 100 adet satışla kapattık. Geçtiğimiz yılı 27 bin 400 adet satışla kapattık. Aslında çok ciddi büyümelerden bahsediyoruz. Bu senede bir aksilik olmazsa 40 bin adet satış hedefimizi zorlayacağız. Haliyle böyle büyük amaçları gerçekleştirmek içinde teşkilata ihtiyacımız var. Kaliteli yapılanmaya ihtiyacımız var. Dolayısıyla Kervan Otomotiv’i de bünyemize kattık. Bundan dolayı da oldukça memnunuz.” dedi.

“Kovid-19 bütün tedarik zincirlerini etkiledi”

“Türkiye’de baktığınız otomotiv pazarı hala çok bakir.” diyen Citroen Türkiye Direktörü Örnek, konuşmasına şu şekilde devam etti:  

“Hala daha tam potansiyeline ulaşamadığı için dünya piyasalarından biraz daha farklılaşabiliyoruz. Dünya piyasaları gerilerden bizim piyasamız yükselebiliyor. Bizim halkımız için otomobil hem bir mobilite çözümü, beraberinde de bir yatırım. Geçtiğimiz sene özellikle artan kurla beraber otomobil bir yatırım aracı olarak çok fazla değerlendirildi. Geçen yılın 11 Mart tarihine göre kıyasladığınızda 2020 Ocak 11 Mart – 2021 Ocak 11 Mart şu an aylık satış adetleri daha yüksek. Bu yüzden dediğim gibi bu rakamlar hala otomobil ihtiyacından da kaynaklanıyor. Kovid bütün tedarik zincirlerini etkiledi. Bu yüzden tedarikte beklenmedik gecikmelerde oluşabiliyor. Geçen yıla göre markalar bu sene daha uygun seviyelerde stoklar ile kullanıcılara sunulabiliyor. Şemsi Bey’in de dediğini gibi belli başlı ürün gruplarında yoğun indirim kampanyaları da sağlıyoruz. Citroen’in sunduğu kalitesine göre ucuz araba değil uygun arabası var. Kalitesine göre uygun araçları var. Bu açıdan ötürü bütün müşteri taleplerine cevap verebildiğimizi düşünüyoruz.”

“Kervan Otomotiv ile inşallah il pazar payı birincilikleri çıkartacağız”

Kervan Otomotiv’in sektördeki büyüklüğünden bahseden Örnek, şu ifadelere yer verdi:

“Kervan Otomotiv ilk aylarından yüzde 133 yükselme gerçekleştirdi. İşin açıkçası biz orada Düzce’nin potansiyeline bağlı olarak hedef veriyoruz ancak bayilerimizin özellikle Kervan Otomotiv’in kendilerine koymak istediği çıta tamamen kendileriyle alakalı bir durumdur. Kervan Otomotiv ile inşallah il bazında pazar payı olarak birincilikle çıkacağız.”

Durdu: “25 yıldır sektörde hizmet veriyoruz”

Kervan Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Şemsi Durdu ise, 25 yıldır sektörde hizmet verdiklerini ve sektördeki tecrübeleri ile Citroen markasını da bünyelerine kattıklarını dile getirerek, “Citroen yaklaşık 30 yıldır Türkiye’de hizmet veren bir marka. Biz de son yıllarda Citroen’in özelliklerini gelişmesini takip ettik. Bu gelişmelerden sonra bölgede hem Düzce’de hem Bolu’da, Karabük’te, Bartın’da, Kastamonu’da, Zonguldak gibi şehirlere hitap ederek bu boşluğu müşterilerimize ve markaya hizmet vermek adına da bir gereklilik olduğunu düşündük.” şeklinde konuştu.

“Desteklerini hiçbir zaman bizden esirgemedi”

Citroen ile 2020 yılının mart ayında anlaşma sağladıklarını kaydeden Durdu, şunları söyledi:

“Pandemiden dolayı hazırlığımız da yaklaşık 1 yıl kadar sürdü. Şubat 2021’de faaliyetlerimize başladık. Bugün aramızda markamızın Türkiye Satış Direktörü bulunuyor. Direktörümüzün ilk defa bizimle birlikte olduğu için heyecanlıyız. Tesisimizi hem satış sonrası kaporta, boya, mekanik bakım gibi müşteri memnuniyeti gerektiren konularda detayları görüşmek üzere birlikteyiz. Bölge müdürümüz Eyüp Bey bizi tanıştırdığı günden bu yana Direktörümüz Fuat Bey bize desteklerini hiç esirgemediler. Ben sizin huzurunuzda onlara da teşekkür etmek isterim.”

“Markaya çok güveniyoruz”

Citroen’in bir dünya markası olduğunu ve bu markaya çok güvendiklerinin altını çizen Durdu, şunları kaydetti:

“Markaya çok güveniyoruz. Markanın çok eskiye dayanan mazisi var. Dünyada Citroen, 1880’li yıllarda kurulmuş bir markadır. Türkiye’de 30 yıldır bulunması bizi ayrıca özel bir konuma getirmektedir. Bölgemizde gruba girmesinden dolayı müşterilerimize ve yıllardır kullanan kullanıcılarımıza burada görmek bizim heyecanımıza heyecan katıyor.”

“Araç almanın şimdi tam zamanı”

Koronavirüs salgını nedeniyle otomotiv sektöründe fiyatların çok yükseldiğine, ancak fiyatların son dönemde yeniden düşüş yaşadığına dikkat çeken Durdu, son olarak şunları belirtti:

“Citroen’de ürün gamı, ürün yelpazesi oldukça iyidir. Aslında her profile, her bütçeye ve aileye de hitap eden, hafif ticaride de iddiaları olan bir markadır. Bu anlamda bugün pandemiden dolayı geçen yıl fiyatlarda hızlı artışlar oldu. Hem ÖTV’den hem de tedariklerden dolayı bu artışlar 2021’de kampanyalarla geri geldi. Araç almak için bugünlerde tam zamanı diye düşünüyorum. Şu an fiyatlar, geçen seneki kadar yüksek değil. Bizde anahtar teslim 144 bin liradan başlayan sedan araçlar bulunuyor. Bu konuda da iddialı olduğumuzu söylemek isterim. Bu saydığım detaylar bir araya geldiğinde Citroen adına müşterilerimize çok iddialı bir hizmet sağladığımızı düşünüyorum.”

HABER: Savaş ARI / F. UÇAR