Düzce’nin otomotiv devi Kervan Otomotiv, Citroen’in 2 yıl önce elektrikli mobilite çözüm olarak tanıttığı Ami'yi Düzce’ye getirdi. Adını Fransızca’da ‘arkadaş’ anlamına gelen sözcükten esinlenerek alan Ami, yüzde yüz elektrikle çalışan 2 kişilik bir araç olmasının yanı sıra, konforlu ve kolay kullanıma imkan tanıması ile de pazarda farklılaşmayı hedefliyor.

Ayrıca, Citroen’in Shantigo firmasına dizayn ettirdiği karavanı, tutkunları için Kervan Citroen Showroom’da görücüye çıktı.

Bugün Kervan Otomotiv Citroen Showroom’da, dünya markası Citroen’in yüzde yüzde elektrikli aracı Ami ve Citroen’in Shantigo karavanı tanıtıldı. Tanıtım programına Kaynaşlı Kaymakamı Mustafa İkbal Ekşi, Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin ve sektör temsilcileri katıldı.

Programda Öncü Haber mikrofonuna özel açıklamalarda bulunan Kervan Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Şemsi Durdu, “Bugün dünya markası olan Citroen’in yüzde yüz elektrikli aracı Ami ve Citroen Shantigo Karavanı’nı Düzceliler ile buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bildiğiniz gibi Kervan Citroen Showroom satış sonrası müşteri memnuniyeti ve geniş servis ağı ile Karabük, Zonguldak, Ereğli gibi bölgelerde hizmet veriyor. Kervan Otomotiv olarak bir dünya markası olan Citroen’i bünyemizde bulundurmanın gururunu yaşıyoruz.” dedi.

Yüzde yüz elektrikli Citroen Ami, 3 saatlik şarj ile 75 kilometre menzile ulaşabilirken, saatte ise 45 kilometre kadar hız yapabiliyor. Tamamen geri dönüşüm plastikten imal edilen Ami, çevre dostu bir otomobil olarak üretildi.

Citroen Shantigo Karavan ise, konforu ve iç dizaynı ile karavan tutkunlarının şimdiden dikkatini çekmeyi başardı.