Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün üzerinde uzun zamandır üzerinde çalıştığı, şehrin geleceğinin yol haritasını oluşturacak olan ve tarihinde ilk kez düzenlenen ‘İktisat ve Kalkınma Kongresi’ yoğun katılımla başladı. Prof. Dr. Erol Güngör Kültür Merkezi’nde, iki gün boyunca tarım, turizm, ticaret ve sanayi ana başlıkları altında Düzce’nin gelecek 50 yıllık yol haritasının çizileceği kongrede, alanında uzman isimlerin yanı sıra kente katma değer sağlayan iş insanları da yer aldı.

“Düzce turizm potansiyeli olan bir il”

Düzce’nin inşaat sektöründeki devi ALG Constructions’ın Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Algün, Türkiye’nin 81. ili Düzce’nin turizm potansiyeli olan bir il olduğunu belirtti.

1. Düzce İktisat ve Kalkınma Kongresi’nin turizm oturumuna konuşmacı olarak katılan, kentin dört bir yanında büyük yatırımlara imza atan İş İnsanı Cihat Algün, “Düzce, Türkiye’de çok önemli bir turizm destinasyonudur. Düzce’de doğa, sağlık, deniz turizmi, kar turizmi yani 4 mevsim birlikte yaşanıyor. Düzce, İstanbul ve Ankara’nın tam ortasında kalan keşfedilmemiş bir değer. Gastronomi yönünden oldukça zengin olan şehrimizde, her milletin yemeklerinden oluşan bir gastronomi karması var. Sahip olduğu bu zenginlikler ve en genç il olma özelliği olan bir yerde yaşıyoruz.”

“Dedeman markalı 5 yıldızlı otel ile memleketimize katkı sağlayacağız”

Düzce’nin gelişimine kalite ile estetiğin buluştuğu ve benzeri olmayan projelerle destek olduklarının altını çizen Algün, “Algün İnşaat olarak Türkiye’nin önemli bir otel markası olan Dedeman Grup ile anlaşmış bulunuyoruz. Yatırımcısı olduğumuz 5 yıldızlı otelin lansmanını yapıp, temellerini yakın zamanda atacağız. Dedeman markalı 5 yıldızlı otel ile memleketimize katkı sağlayacağız. İs, eğlence, turizm için bölgemize seyahat eden misafirlerimizi 5 yıldızlı otel konforunda ağırlayıp, bölgenin yöresel ve coğrafi işaretli yemekleri ile gastronomi anlamında eşsiz bir tat bırakacağız. Düzce için durmadan çalışmaya ve yenilikler ile Düzce’mize katkı sağlamaya devam edeceğiz.”