Seçimlerin tekrarlanması ve siyasi-iktisadi belirsizlik ortamının sürecek olması, piyasalar için en kötü senaryoydu ve gerçekleşti. Türkiye 1 Kasım 2015 tarihinde yeniden sandık başına gitmeye hazırlanırken, para piyasalarında, borsada ve tahvil faizlerinde büyük sarsıntılar yaşanıyor. Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fahri Çakır, ekonomideki son durumu değerlendirdi.
Müftülük salonundaki bayramlaşmada sorularımızı yanıtlayan Çakır, piyasanın görünenden daha sıkıntılı olduğu kaydetti.
Çakır, “derin bir sıkıntı var. Orta ve küçük ölçekli işletmecilerle alakalı. İstikrarının olmayışı ihracata yönelik kalemlerin azalıyor olması, tedarikçi dediğimiz kobi ve altındaki işletmeler son derece sıkıntıda. Geleceğe yönelik hesap kitabın yapılamadığı bir süreci yaşıyoruz. Bunda 1. Etken istikrarsızlık. 2. Etken hükümet belirsizliği 3. Etkende seçimlerin neyi getirip neyi götüreceği  kimse cebindeki parayı bu belirsizlikte yatırmak istemiyor. Faiz ve doların yükseldiğini  dikkate aldığımızda herkes parasını tutmaktan yana tavır sergiliyor.”dedi.
Düzce’de 100-120 kişiye istihdam sağlayan firmaların kapandığını kaydeden Çakır, özellikle ihracata tedarikçi firmaların daha zor durumda olduğunu belirtti. Çakır, Düzce’deki sıkıntının yarı yarıya olduğunu sözlerine ekledi.