Esnaf ve sanatkarlara ait işletme sayısının 1 milyon 862 bin 991 olduğunu söyleyen Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Yılın ilk 6 ayında toplam 127 bin 815 esnaf ve sanatkar işletmesi açıldı, 52 bin 987 esnaf ve sanatkar işletmesi kapandı. En fazla iş yeri açılışı ve kapanışı büyük şehirlerde gerçekleşti.

Yılın ilk 6 ayında açılışı yapılan meslek kolları hakkında bilgi veren Palandöken, “Ocak ve Haziran ayı arasındaki dönemde esnaf ve sanatkarların en fazla iş yeri açtığı meslek kolları, 12 bin 588 ile büfe, bakkal ve market işletmeciliği, 10 bin 986 ile lokantacılık, yemek ve içecek sunumu faaliyetleri, 7 bin 14 ile kahvehane, kıraathane ve çay ocağı işletmeciliği, 5 bin 876 ile şehirler arası yük taşımacılığı, 5 bin 273 ile servis aracı işletmeciliği, 4 bin 725 ile tezgahlar ve pazar yerleri vasıtasıyla yapılan ticaret ve 3 bin 470 ile minibüs işletmeciliği oldu” dedi.

Esnafların yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle zor günler yaşadıkları biliniyor. Özellikle Düzce’de esnaflar her defasında maddi sıkıntılar nedeniyle kepenk kapattıklarını ya da kapatmak zorunda kaldıklarını dile getiriyor. Yaşanan bu sıkıntılarla ilgili başta esnaf ve sanatkarlar konfederasyonu olmak üzere önemli çalışmalar yapıldığı da belirtilen konular arasında yerini alıyor.

Haber: M.AYDIN