Günlerdir yapımı devam eden bisiklet yolu için Düzce Belediyesi’nden açıklama geldi. Bisiklet yolunun genişliği ve metal bariyerler ile beraber araçların cadde üzerine park yapmasıyla tek şeride düşen yolda oluşan uzun araç kuyrukları, vatandaşları isyan ettirmişti.  

Gelen tepkiler üzerine Düzce Belediyesi soru-cevap şeklinde bir basın açıklaması yayınladı.

Yayınlanan açıklamadaki soru ve cevaplar ise şöyle :

İstanbul Caddesi Bisiklet Yolu Projesi bitti mi?
İstanbul Caddesi bisiklet yolu projesinde çalışmaların sadece %30’u tamamlanmıştır. Proje 7 gün içinde arzu edilen duruma
gelecektir.

Bisiklet yolu neden bu kadar geniş yapıldı?
Bisiklet yolu şu an görüldüğü genişlikten 80cm daha içeridedir. Kaldırım ve yol arasındaki mesafe 2.40 cm’dir.

Metal bariyerler kalıcı mı?
Metal bariyer bisiklet yolundan 80 cm uzağa konuldu. Devam eden çalışmalardaki güvenliği ve bisiklet yoluna dökülen asfaltın zarar görmesini engellemek amaçlı uygulanmış gecici bir tedbirdir. Yerine beton bordür döşenecektir.

Metal bariyer ve bölme için kaç para harcandı?
Metal bariyer ve bölme daha önceki yönetimler döneminde yapılmış üretim fazlasıdır, belediyemiz bu bariyerlere mevcut dönemde ek bir ücret ödememiştir.

Bisiklet yolu neden trafik akışının solundadır?
İstanbul Caddesi form olarak otobüs güzergahı içerisindedir ve otobüslerimizin kapıları bilindiği gibi sağdadır. Bisiklet yolunda kesikler oluşmaması ve bisiklet kullanan vatandaşlarımızın otobüs indirme yolu üzerinde tehlikeyle karşılaşmaması için komisyon kararı ile bisiklet yolu solda bırakılmıştır.

İstanbul Caddesine park etme?
Parklanma bölge esnafınının anlık sorunlarını çözmek için tek şeritte olacak ikinci bir aracın yanına park yapmasına izin verilmeyecek.