Düzce Belediyesi Encümen Toplantı Salonu’nda Başkan Yardımcısı Hasan Günden’in başkanlığında gerçekleştirilen ihale ile Mezbaha Tesisi 10 yıllığına kiralandı. İhaleyi, tek talipli Düzce Et Entegre Hayvancılık San. ve Tic. Ltd. Şti. kazandı.

İhaleyi kazanan firma, tesisin yapılandırılması ve tadilatı ile çevre düzenlemesi noktasında da çalışmalar gerçekleştirecek. Mezbahanedeki yeni süreçle ilgili ilk açıklamayı Öncü Haber mikrofonuna yapan Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Günden, ihaleyi alan firmanın son teknolojiye uygun yeniden düzenleneceğini ifade etti.

“İhaleden belediye karlı çıktı”

Mezbahane ihalesinden Düzce Belediyesi’nin karlı çıktığının altını çizen Günden, “Mezbahanemizin ihalesini yaptık. İyi bir firma girdi ihaleye. Hem belediyemiz için hem de kendi için iyi bir teklif verdi. İyi bir fiyatla da ihalenin 10 yıllık işletme hakkını aldı. 10 yıl için kira bedeli 1 milyon 740 bin lira olarak belirlendi. Aylık 14 bin 500 liraya geliyor ama her yıl tefe-tüfe oranında artacak. Belediye olarak şöyle bir karımız oldu. İşletme masrafından kurtulduk.” dedi.

“Temiz ve hijyenik bir mezbahane hizmete girmiş olacak”  

“Mezbahanenin görüntüsünü ne yaparsak yapalım düzeltemedik.” diyen Günden, şunları kaydetti: “Belediye başkanımızın kafasındaki mezbahane etrafı pırıl pırıl, bahçesinde mangal yapılabilecek, Düzce halkına en iyi hizmeti veren bir yerdi, alan arkadaşlara da bu yönde telkinde bulunduk. Bununla ilgili de söz verdiler. Hem içerideki teçhizatlarla ilgili bir yenileme yapacaklar. Hem de bahçesinin düzeniyle, içerisinin hijyeniyle çok güzel olacak. Kurban Bayramı’ na kadar yetiştirecekler. Bu konuda bizden çok kendileri de istekliler. Temiz ve hijyenik bir mezbahane hizmete girmiş olacak.”  

“Son teknoloji cihazlarla kesim yapılacak”

İhaleyi alan firmanın mezbahanede hayvan kesimlerini son teknoloji cihazlarla yapacağını vurgulayan Günden, “Temel amacımız belediyemizin zarar etmemesi ve Düzce halkına hizmet etmesi, görüntü açısından temiz ve hijyen olması. Kendileri de çağımız teknolojisine uygun bir sistemle hizmet verecekler. Hayırlı olsun.” diye konuştu.