Borçları nedeniyle adından sözettiren ve bazı çalışanların hala maaşlarını alamadıkları bilinen Düzce Belediyesi'ni rahatlatacak bir karar çıktı. Hazine ve Maliye Bakanlığı'na borcu bulunan belediyelerin bütçe vergi gelirleri tahsilatı üzerinden ayrılan paydan yapılan yüzde 25 kesinti daha sonraki yıllarda tahsil edilecek. Dün Resmî Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararına göre bu yılın mayıs, haziran, temmuz ve ağustos aylarında finansman sorunu çeken belediyelerin cebine fazladan kaynak girecek.

Düzce Belediyesi ile birlikte birçok borçlu belediyenin yapılan kesintiler sebebiyle maaş ödemekte dahi zorlandığına dikkat çeken Maliye kaynakları, mahalli idarelerin bu para ile nefes alacağını kaydetti. Kesintinin yapılmaması sebebiyle ülke genelinde kışın yapılamayan altyapı yatırımları tamamlanacak.

Altyapı başta olmak üzere diğer yatırımlarını tamamlamak için belediyelere vergi gelirleri tahsilatından pay ayrılıyor. Ancak geçen yılın tamamı ve bu yılın ilk dört ayında küresel krizin etkisiyle vergi gelirleri düştüğü için kaynak miktarı azalmış durumda.


Diğer taraftan Düzce Belediyesi'nin bu uygulamayla biraz olsun nefes alması bekleniyor. Kesintinin kalkmasıyla birlikte bu tutarın çalışmalara nasıl yansıyacağı ilerleyen günlerde belli olacak.