Salgın tehdidinin kontrol altına alınmasıyla düğünlerin sınırlı katılımcıyla nikâh töreni olarak yapılmasına yönelik karar kaldırıldı. Temmuz ayı itibariyle düğün sezonunda en yoğun zamanlar yaşanmaya başlandı. Söz, nişan ve kına gecesi gibi etkinlikler de yeniden yapılmaya başlandı. 

Öte yandan yaşanan ekonomik bunalıma bir de salgın eklenince Türkiye’de ev kurmanın bedeli 2018’in haziran ayında 32 bin 493 TL iken, 2021’in haziran ayında 2 katına çıkarak 64 bin 896 TL’ye yükseldi. Düğün gecesinin olmazsa olmazı olan gelinlik fiyatları ise 8 bin TL’den başlıyor 20 bin TL’ye kadar çıkıyor.

DAR GELİRLİLERE GELİNLİK BELEDİYEDEN

Neredeyse her üründe yaşanan fiyat artışları çiftleri kara kara düşündürürken Düzce Belediyesi yuva kurmak isteyenlere yönelik yeni bir uygulama başlattı. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından olan dar gelirli çiftlerin gelinlik, abiye, nişanlık gibi özel giysileri ücretsiz karşılanıyor.  Gelin adaylarının beğenisine sunulan giysiler ile yuva kuracak çiftlerin aile bütçelerine katkı sağlanması hedefleniyor.

Sosyal belediyecilik anlayışıyla vatandaşların hayatlarına dokunmak için çalışmalara devam eden Düzce Belediyesi, Bahçeşehir 3.bölgede faaliyetlerini devam ettiren Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde hayırseverlerin bağışladığı giyeceklerin hijyenini sağlayıp tasnifledikten sonra onlarca dar gelirli çifte ulaştırıyor.

850 ÇOCUĞA BAYRAMLIK HEDİYESİ

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde 850 çocuğun bayramlık kıyafet ve ayakkabılarının dağıtımının devam ettiği, bunların yanı sıra rutin çalışmaların sürdürüldüğü Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü nezdinde binlerce aileye hizmet götürülürken, aynı zamanda evlenecek çiftleri ve hayallerini de unutmayan Düzce Belediyesi, düğün masraflarının artarak devam ettiği bir dönemde yuva kurmaya çalışan çiftlerin, bir nebze de olsa destekçisi oluyor.

HABER: Mehmet GÜNESEN