2020 yılının başlamasıyla birlikte zam haberleri de bir bir gelmeye başladı. Düzce’de fiyatı 1 lira 50 kuruş olan ekmeğin fiyatına ocak ayı ortasından sonra zam gündemde…
Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, "Ekmeğe azami yüzde 20 zam söz konusu" açıklamasından sonra telefonla görüştüğümüz Düzce Fırıncılar Odası Başkanı İbrahim Korkmaz da gündemlerinde zam olduğunu ancak henüz uygulamaya geçilmediğini açıkladı.





“Tüm maliyetler değerlendirilecek”

Asgari ücret ve sigorta primlerindeki artışa dikkat çeken Fırıncılar Odası Başkanı Korkmaz, asgari ücretin 2 bin 324 TL olmasına paralel olarak sigorta primlerinin de yükseldiğini belirterek, fırıncıların üzerindeki yükün arttığını kaydetti. Bunların yanı sıra una da zammın kapıda olduğunu dile getiren Korkmaz, tüm maliyetler değerlendirilerek ocak ayının 15’inden sonra zam konusunun masaya yatırılacağını ifade etti. “Şuan için ekmeğe zam yapmıyoruz” diyen Korkmaz, fırıncılardan alınacak görüş ve talepler doğrultusunda yol haritasının çizileceğini aktardı.






Bazı illerde yüzde 12, bazılarında yüzde 15-20 zam

Öte yandan Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Ekmeğe azami yüzde 20 zam söz konusu. Bu ay, maliyet değişikliğine göre bazı illerde yüzde 12, bazılarında yüzde 15-20 zam yapılacak. Şubat ayına sarkması esnafı mağdur eder." dedi.