TÜİK tarafından yapılan araştırmaya göre, Türkiye genelinde Belediyeler tarafından 2022 yılı 2’nci çeyreğinde yapı ruhsatı verilen yapıların toplam yüzölçümü 29,3 milyon metrekare iken, bunun 15,6 milyon metrekaresini konut, 8,4 milyon metrekaresi konut dışı ve 5,3 milyon metrekaresi ise ortak kullanım alanı olarak gerçekleşti.

YENİ YAPILAN BİNA SAYISI BİN 2
Açıklanan verilere göre Düzce’de ise 2022 yılı 2’nci çeyreğinde Yapı ruhsatı verilen Daire sayısı toplam 727, Yapı kullanma izin belgesi verilen Daire sayısı toplam bin 2 oldu.

Komşu İl Bolu ise 2022 yılı 2’nci çeyreğinde Düzce’yi Yapı ruhsatı verilen Daire sayısı toplam 279, Yapı kullanma izin belgesi verilen Daire sayısı toplam 607 olarak takip etti.

Ekonomik sorunlar ve maliyetlerin artmasından kaynaklı azalan yapı inşa faaliyetleri, arz stokunun azalmasına yol açarak konut ve dükkân fiyatlarının artmasına yol açtığı gözlemlenirken, hükümet kanadından TOKİ aracılığıyla vatandaşı uygun maliyetlerle ev sahibi yapma girişimleri devam ediyor.

YAPILAR YÜZ ÖÇLÜMÜNÜN YARISINI KAPLIYOR

Öte yandan yapılan açıklamada Düzce’nin yüz ölçümünün yüzde 50 sinin yapılarla dolu olduğu bilgisi kaydedildi. Kalan yüzde 50 lik kısmın yüzde 30 u tarım arazisi olarak kullanılırken kalan yüzde 20 lik kısmını ise parklar, yollar, millet bahçeleri gibi ortak yaşam alanları oluşturuyor.