TÜİK, şubat ayına ait konut satış istatistiklerini yayımladı. Ocak ayında sert düşüş yaşanan konut satışlarında yeniden artış gözlemlendi. Türkiye genelinde konut satışları şubat ayında yüzde 20,1 artarken en fazla konutun satıldığı kent İstanbul, en az konutun satıldığı kent ise Ardahan oldu.

Düşüşlü tablo yeniden tersine döndü

Düzce’de de 2021’in son ayında 4 haneli rakamı gören ve bir ayda yüzde 64,5 düşen konut satışlarında şubat ayı bereketli geçti. Artan maliyetlerle birlikte konut fiyatlarındaki yukarı yönlü seyir devam etse de Düzce’de şubat ayında satışı yapılan konutların sayısı hem bir önceki aya hem de geçen yılın aynı ayına göre arttı.

Yüzde 60’ı ikinci el

Türkiye İstatistik Kurumu’nun verilerine göre ocak ayında 460 olan satılan konut sayısı şubat ayında 583 olarak gerçekleşti. Bir ayda artış yüzde 26,7 oldu. Öte yandan satılan konutların yüzde 60’ını ikinci el konutlar oluştururken yüzde kırkı sıfır konut oldu. İnşaat piyasası ve ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar, faiz indirimi düzenlemesi yapılarak kredi alım ve ödeme imkânlarının kolaylaştırılmasını bekliyor.

HABER: Mehmet GÜNESEN