Düzceli İş İnsanı Erdoğan Bıyık, yıllardır yemek sektöründe hizmet veren ve tüm Düzce halkının yakından bildiği Hacı Dayı Taç Restoranı farklı bir konsepte Düzce Halkının hizmetine sundu. Kaliteyi ucuza Düzceliler ile buluşturan Hacı Dayı Taç Restoran, ızgara ve sulu yemek çeşitleri başta olmak üzere, farklı damak tatları ile müşterilerinin beğenisini topluyor.

Hafta içi her sabah, Öncü TV ve 100.2 Radyo Öncü ortak yayınıyla geniş kitlelere ulaşan, Manşet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Canan Üstüner’in hazırlayıp sunduğu, değindiği birbirinden farklı konu ve konukları Düzce gündemine ışık tutan “Güne Merhaba” programının geçtiğimiz Cuma günkü çekimleri, Hacı Dayı Taç restoranda yapıldı.

“Burasını sıcak bir ev ortamına dönüştürdük”

Programda, sundukları kaliteli yemek hizmetlerinden, yemek fiyatlarına kadar birçok konuyu anlatan İş İnsanı Erdoğan Bıyık’ın eşi Filiz Bıyık, “Bizim yemek şirketimiz de vardı. Erdoğan’ın senelerden beri kafasında olan bir şeydi bu. Burası da bize nasip oldu. Bu Hacı Dayı senelerden beri olan bir yer. Biz aile olarak ve çevremizdeki insanlar burasını çok seviyorduk, ama burasının çok kasvetli, karanlık bir havası vardı. İlk hedefimiz de ‘burasını nasıl aydınlatabiliriz?’ oldu. İşin aslı ben bir ev hanımıyım. Burasını da bir daha sıcak bir ev ortamına dönüştürmeye çalıştık. İstediğimize de ulaştık galiba. Müşterilerimizin bizden çok zengin bir menü beklediği kesin. Kebap çeşitlerimiz olsun, pide çeşitlerimiz olsun, kahvaltı çeşitlerimiz olsun, zengin menülerimiz var. Biz özellikle sulu yemek değindik, çok talep geldi. Her gün çeşit – çeşit sulu yemeklerimiz çıkıyor, her gün farklı yemekler çıkıyor, tatlılarımız var. Her damak tadına hitap ediyoruz diye düşünüyorum ben. Her türlü kına, nişan, doğum gibi organizasyonlara da ev sahipliği yapacağız. Biz bütün halkımızı Hacı Dayı Taç Restorana davet ediyorum. Biz her zaman müşterilerimizin isteği doğrultusunda hazırız. Burada bütün lezzetleri bulabilirsiniz” dedi.

Erdoğan Bıyık: “Şehir merkezindeki lokantada fiyatlar neyse, burada da fiyatlar aynı”

Hacı Dayı Taç Restoranın işletmecisi Düzceli İş İnsanı Erdoğan Bıyık ise, yemek fiyatlarının normal bir lokanta fiyatı olduğunun altını çizerek, “Biz toplu yemek sektörüne girdiğimiz zaman, yemek işinin ne kadar itina ile yapılması gerektiğini ve fiyatında lezzetle aynı orantıda, daha uygun olmasını düşünüyorduk. Bizim yemek sitemizde ki yaptığımız yemeklerin birçok fabrikada sunumunu yapıyoruz. Buradan aldığımız takdir ve güçle yemek işini taçlandıralım dedik. Bu şekilde de restoran işine girmeye karar verdik. Sevgili eşimin de çok büyük bir desteği var. Burasını, yılların Hacı Dayısını tekrar Düzce halkının hizmetine sunabilmek için elimizden ne geliyorsa, inanın yaptık. Bütün gücümüzle, bütün mali gücümüzle, diğer arkadaşların da desteği ile güzel bir restoran oluşturmak istedik. Her şeyden önce söylemek istediğim bir şey var; lezzet biliyorsunuz çok önemli, yemeğin hijyen olması çok önemli, bir de kasaya geldiğiniz zaman sizi ekonomik yönden yormaması çok önemli. Yani biz özellikle sulu yemek hizmetini de burada sunuyoruz. Tüm Düzce halkını da sulu yemek yemek için Hacı Dayı Taç Restorana bekliyoruz. Burası gördüğünüz gibi park alanı olarak, konum olarak merkeze çok yakın olması bir avantaj. Ayrıca Düzce merkezde bir lokantada bir çorba 10 TL ise, burada da 10 TL” diye konuştu.

“Değişik istihdamlar yaratmak için farklı iş kollarını araştırıyoruz”

Düzce’de istihdam yaratmak için yatırımlarına devam edeceklerini ifade eden Bıyık, “Şimdi tabii ekonomide bir çalkalanma var, bildiğiniz gibi dolar yükseliyor, tüm maliyetler yükseliyor. Bizim diğer iş kollarında da aynı bir sıkışma meydana geldi. Fakat ben her zaman şunu söylüyorum; Türkiye bizim, bu memleket bizim, bu vatan bizim. Siyasi bir atıfta bulunmak istemiyorum, ama içeride ve dışarıda birçok düşman varken biz Türk vatandaşları olarak vatanımıza sahip çıkmalıyız. Ben şuna bakıyorum; her ne olursa olsun, dolar ne kadar olursa olsun Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Devlet Bahçeli de bazı konuşmalarında bunları söylüyor. Şimdi baktığımız zaman Türkiye bizim diyoruz, sahip çıkmalıyız, yatırıma devam etmeliyiz, şuan ki istihdamı korumalıyız. Her şeyden önce ‘ben çok iyi durumdayım, ben çok para kazanıyorum, benim çok param var, ama başkaları nasıl yaparsa yapsın’ dememeliyiz. Birlik olmalıyız, birbirimize güvenmeliyiz. Ben Türkiye’nin bunları da çok çabuk aşacağına inanıyorum. Bunun gibi çok çalkantılı günler gördük. Ben açıkçası önüme bakıyorum ve çalışmaya devam ediyorum. Çalışmalıyız, üretmeliyiz, burada çalışan garson da çalışmalı ve paranın karşılığını vermeli. Bu işletmenin sahibi olarak ben de çok çalışmalıyım, kazandığım paranın karşılığını vermeliyim. Ben her zaman şunu söylüyorum; ‘bir iş yaptığımı zaman, bundan çok para kazanacağız, bundan trilyoner olacağız’ diye hesap yapmamak lazım. Bu işletmenin, yörene ve ülkene nasıl desteği olur diye hesaplamak lazım. Biz bu anlayış içerisinde işletmelerimizi işletmeye ve değişik istihdamlar sağlamak için başka iş kollarında da araştırmalar yapıyoruz” şeklinde konuştu.

“Tüm Düzce halkımızı özellikle sulu yemek yemek için buraya davet ediyoruz”

Sulu yemeklerin tadına bakmak için tüm Düzce halkını Hacı Dayı Taç Restorana davet eden Bıyık, son olarak, “Biz burada insanların kendi önemlerini hissettirmeye çalıştık. Yani yapmak istediğimiz şu; bu lüks restoranın içinde yemek yiyen insanlar, az önce dediğim gibi kasaya geldikleri zaman ‘Yandım’ demesin istiyoruz. Çünkü merkezde bir lokantada çorba 10 TL, burada da 10 TL, bir kebap 60 TL, burada da 60 TL. Şimdi, burada dışarıdan bakıldığı zaman bir ihtişam var. Bizim yapmak istediğimiz de bu; bizim insanımız önemli. Biz onlara önem veriyoruz, değer veriyoruz, bu değer ve önemin içinde lezzetli yemeklerini ucuza tatmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Bu anlamda da tüm Düzceli vatandaşlarımızı, özellikle sulu yemeklerimizi yemek için buraya davet ediyoruz” açıklamalarında bulundu.

HABER: Savaş ARI