Tarım ve Orman Bakanlığının, kırsal kalkınma destekleri kapsamında “Kırsal Kalkınmada Uzman Eller” projelerinin desteklenmesi hakkındaki tebliğ, 17 Aralık 2019 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
2019-2020 yıllarını kapsayan proje için pilot iller Düzce, Amasya, İzmir ve Mardin olarak belirlendi.

Projeye Düzce’de ikamet eden veya ikamet etmeyi taahhüt eden tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri konularında yüksekokul veya üniversite mezunları başvuruda bulunabilecek.
Düzce’de hayvansal üretim, bitkisel üretim, su ürünleri üretimi, yöresel ürünler ile tıbbi ve aromatik bitki üretimi, işlemesi, depolaması ve paketlemesine yönelik projelere KDV hariç 100 bin TL’ye kadar hibe desteği verilecek.




Düzce Valiliği, ön başvuruların 24 Aralık 2019 tarihinde başlayacağını duyururken, son başvuru tarihi 18 Şubat 2020 mesai bitimi olarak belirlendi. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın http://uzmaneller.tarimorman.gov.tr adresinden yapılacak ön başvurunun ardından projeden yararlanmak isteyen vatandaşların, talep edilen belgeleri Düzce İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne şahsen teslim etmeleri gerekiyor.