Artan döviz kurları ve yükselen enflasyon ile birlikte ay sonunu nasıl getireceğini kara kara düşünen vatandaşların ocakta gelen zamların ardından cepleri alev aldıran elektrik faturalarına karşı KDV ve kademe sınırı yükseltimi gibi adımlarla birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan destek açıklaması gelmişti.

Faturalarını ödemekte güçlük çeken dar gelirli vatandaşlara elektrik tüketim desteği sağlanacağını duyuran Erdoğan, uygulama kapsamında yapılan ödemelere ilişkin, “Bu kapsamda ülkemizde son 3 senede yıllık ortalama 2,1 milyon haneye toplamda 6,4 milyar lira kaynak tahsis edilmiştir.” demişti.

Bu gelişme üzerine harekete geçen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Düzce İl Müdürlüğü tarafından, ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen hanelere elektrik tüketim desteğinin, Nisan ayında gerçekleştirileceğini duyuruldu.

Bu kapsamda yapılan incelemeler sonucunda Düzce Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla Düzce’deki 3 bin 133 aileye elektrik fatura desteği verilmesi kararlaştırıldı. Nisan ayı faturaları için toplamda 425 bin TL’lik destek abonelik sahipleri adına PTT’ye yatırıldı. Dar gelirli vatandaşlar indirimli fatura ödemelerini PTT kart aracılığıyla yapabilecek.