Yeni teşvik sisteminin ardından teşviğin Düzce'ye etkileri konusunda değişik yorumlar yapılmaya devam ederken bugün Birinci Organize Sanayi Bölgesi'nde bir fabrika daha hizmete girdi. Boya üretimi yapan 3 S Mühendislik Mimarlık Sanayi ve Ticaret Fabrikası'nın açılışına Vali Bülent Kılınç, Belediye Başkanı İsmail Bayram, Beyköy Belediye Başkanı Osman Kılıç, Beyköy Eski Belediye Başkanı Mustafa Yılmaz, işadamları ve fabrika temsilcileri katıldı.

“Gündemde 3. OSB var”

Açılış öncesinde bu tarz girişimlerin Düzce için büyük bir getiri sağlayacağını belirten Vali Bülent Kılınç, “Gelen yeni yatırımlarla birlikte Düzce hem yatırım anlamında hem de istihdam anlamıda daha da gelişiyor. Yeni yatırımlar gelmeye başladıkça da Düzce istihdam anlamında büyük yol katedecek. Ama Organize Sanayi Bölgeleri artık talebi karşılayamaz hale geldi. Bu nedenle 3. OSB kurmayı düşünüyoruz. Bu noktada da çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” şeklinde konuştu.

“Yatırımlar Düzce için sevindirici.”

Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram da yaptığı konuşmada bu tarz yatırımların Düzce için önemine değindi. Bayram, “OSB'ler Düzce için büyük önem taşıyor. Bu nedenle yapılan her türlü yatırıma elimizden gelen desteği sağlamalıyız. Bugün açılan bu fabrika ve bundan sonra açılacak fabrikalara da şimdiden faaliyetlerinde başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Fabrika Genel Müdürü Levent Serdar Dervişoğlu, Kurucu Kerim Dervişoğlu ve Quaker Fabrikalar Zinciri Genel Müdürü Wilbert Platzer de yaptıkları açıklamada fabrikayı tanıtarak üretilen ürünler hakkında bilgi verdi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından fabrikanın açılışı gerçekleştirildi.