Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi olarak hizmet veren Atatürk Devlet Hastanesi Muncurlu Ek Hizmet Binası’na kazandırılan Hidroterapi Havuzları’nın açılışı programı sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı ve Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, Düzce’ye yatırım yapmak için sırada bekleyen çok fazla firma olduğunu söyledi.

“Düzce sanayi açısından cazibe merkezi haline geldi”

Düzce’nin genç bir il olmasına rağmen, sanayi açısından cazibe merkezi haline geldiğinin altını çizen Keşir, “Bugün (dün) Düzce’nin doğum günü, genç bir il. Üstelik depremden çıkan yaralı bir şehrin yeniden ayağa kalktığı gün olması yüzden bizim için çok önemli bir gün. Bu vesileyle hemşehrilerimiz ile birlikte olalım, onlarla bugünü analım istedik. Tabii bizim Düzce ile ilgili çok büyük hayallerimiz, hedeflerimiz var, heyecanlıyız. Düzce hızlıca bir cazibe merkezi haline geliyor.” dedi.

“İstanbul dolup taşınca…”

İstanbul ve çevresinin yatırımlarla dolup taşması nedeniyle yatırımcıların yeni gözdesinin Düzce olduğunu bakanlık nezdinde yaptığı görüşmelerle anladığını ifade eden AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı ve Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, “Hem turizm bölgeleriyle hem de sanayisi ile bir cazibe merkezi haline geliyor. Hatta sanayi bakan yardımcımız ile bir yerde tesadüfen görüştük. Düzce’ye inanılmaz bir sanayi talebi var. Çünkü İstanbul dolup taşınca lojistik ve ulaşım konusunda Düzce önemli bir konumda bulunuyor. Kendisi ısrarla bize, ‘Alan üretin, çok talep var, yatırımcılar Düzce’ye gelmek istiyorlar.’ dedi. bu konuyu konuştuk.” şeklinde konuştu.

“’Yeşil Düzce’yi sanayi şehri yapmayın!”

Öte yandan tarım arazilerini de kapsayacak şekilde büyütülmek istenen Beyköy’deki 1. Organize Sanayi Bölgesi’nde yeni yatırım alanları açılması için çalışmalar devam ediyor. İlçelere kurulanlarla birlikte toplam sanayi bölgesi sayısı 5’e yükselen şehrin artık turizm odaklı gelişmesini isteyenler, “Düzce sanayiye doydu, ‘Yeşil Düzce’yi sanayi şehri yapmayın!” çağrısı yapıyor. Ancak Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın lojistik açısından İstanbul’a yakın bir yerde yatırım yapmak isteyen firmalar için Düzce’de gerekli alt yapının sağlanmasını istemesi, hava kirliliği ve doğa katliamından muzdarip şehrin başının daha çok ağrıyacağını gösterdi.