Düzce’nin başarılı genel cerrahlarından Fikret Baştımar’ın komite başkan adaylığını üstlendiği TSO 1. Meslek Grubu Komite adayları ve söz konusu komitenin alanlarında isim yapmış meclis adayları olan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzman Dr. Ayşenur Otlu, Eğitimci Fatma Bakan ve Medikalci İdris Bahadır, güçlü bir şekilde TSO seçimlerine hazırlanıyor.

Baştımar ve meclis adaylarına büyük teveccüh

Kendi meslek gruplarında bulunan sağlıkçılar, medikalciler, eğitimciler ve özel güvenlik firmalarını ziyaret eden Komite Başkan Adayı Fikret Baştımar, Komite Üyesi adayı Hüseyin Uzun ve meclis üyesi adayları, büyük teveccüh görüyor. Özellikle Baştımar öncülüğündeki komite adaylarının, 2 Ekim’de sandıktan zaferle çıkması halinde meclis yönetimi için aralarında 2 kadının de bulunduğu 3 başarılı ismi aday gösterecek olması memnuniyetle karşılanıyor.

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) seçimleri öncesi heyecan devam ederken, 1’inci Meslek Grubu Komite Başkan Adayı Genel Cerrah Fikret Baştımar ve meclis üyesi adayları Ayşe Otlu, Fatma Bakan, Hüseyin Uzun ve İdris Bahadır dün akşam Düzce Belediyesi Mutfak Sanatları Merkezi’nde düzenlenen akşam yemeğinde buluştu.

“Düzce’ye en iyi hizmeti vermeyi amaçlıyoruz”

Program sonrası açıklamalarda bulunan TSO Meclis Üyesi Adayı Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzman Dr. Ayşenur Otlu, Düzce’yi daha da ileriye taşımak için çalışacaklarını söyledi. Programda adaylıklarını açıklayan Otlu, şöyle konuştu: “Düzce Ticaret Odası seçimlerinde 1’inci Meslek Grubu’nda sağlıkçılar, eğitimciler, güvenlik ve medikal firmaları bulunuyor. Ticaret Odası’nın amacını biliyoruz. Düzce’ye ve üyelere en iyi hizmeti vermeyi amaçlıyoruz. Biz sağlıkçılar, eğitimciler ve medikalciler olarak bu seçimde göreve talip olalım istedik. Ben Ayşenur Otlu ve bunun dışında Fatma Bakan, Fikret Baştımar ve İdris Bahadır arkadaşımızla beraber, yollarımıza devam edeceğiz.”

“Bizim grubumuzun avantajı, 2 kadın adayımız var”

“Ticaret Odası mesleki grupta amacımız Düzce’yi bir yere taşımak, halkımızla beraber bütünleşebilmek ve bunun dışında Düzce’yi en iyi yerlere taşıyabilmek.” diyen Otlu, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Hepimizin amacı bu tabii ki. Özellikle bizim grubumuzun avantajı, 2 kadın adayımız var. 2 kadın olarak da biz daha güçlü, kadınları daha ön plana çıkartarak, kadın olsun, erkek olsun, beraber güçlü bir şekilde neler paylaşabiliriz, bunun için kafa yoracağız. Bir anne, bir kadın olarak, ticaretin dışında Düzce’ye esnaflar, bununla birlikte farklı meslek gruplarımızla, birinci meslek grubunda, eğitimciler, sağlıkçılar, medikal ve güvenlik grubumuzla beraber, en iyi şekilde hizmet vermek için bugün adaylığımızı açıklamakta bulunmaktayız. Önümüzdeki dönemlerde de gerekli üyelerimizle de bire bir görüşeceğiz. Bununla beraber desteklerinizi bizden esirgemeyeceğinizi biliyoruz.”  

 ‘Yeni ve genç yüzlere, kadın eline ihtiyaç var’

Komite Başkan Adayı Fikret Baştımar ve meclis üyesi adaylarını adeta bağrına basan meslek örgütündeki firmaların temsilcileri, artık Düzce’nin yönetiminde söz sahibi olacak yeni yüzlere ihtiyaç olduğunu yüksek sesle dile getirdi. Seçimlere kesinlikle müdahil olmayacağını açıklayan iktidar mensuplarının dahi ‘Yeni ve genç yüzlere, kadın eline ihtiyaç var’ diyerek Düzce TSO yönetimine yenilikçi bir vizyon gerektiğinin altını çizdiği şu günlerde, 1. Meslek Grubu ve meclise yönetimine talip olan Komite Başkan Adayı Fikret Baştımar ve meclis adayları Dr. Ayşe Otlu, Eğitimci Fatma Bakan ve Medikalci İdris Bahadır’ın bu beklentiyi fazlasıyla karşıladığı ortak görüş olarak ön plana çıktı.