Düzce Fırıncılar Odası tarafından geçtiğimiz aylarda ekmeğe getirilen yüzde 25’lik zammın ardından gramaj düşürülerek yapılan gizli zamla birlikte ekmek fiyatları yüzde 50 oranında arttırılmıştı. Vatandaşların bu zamma tepkileri devam ederken, Düzce Fırıncılar Odasının yeni bir zam hazırlığı içinde olduğu ortaya çıktı

Konu ile ilgili Öncü Haber muhabirinin görüştüğü Düzce Fırıncılar Odası Başkanı İbrahim Korkmaz, artan maliyetleri gerekçe göstererek Şubat ayında ekmeğe yüzde 20 zam getirileceğini doğruladı. Yüzde 20’lik zamla birlikte Düzce’de 2 buçuk TL’den satılan 210 gram ekmeğin fiyatı, 3 TL’ye yükseltilecek.

Düzce Belediyesi’nin Halk Ekmek Büfesi çalışmalarını hızlandırması bekleniyor

Vatandaşların en baştaki temel besin maddelerinden olan ekmeğe Şubat ayı içerisinde getirilecek zamla birlikte şimdi gözler Düzce Belediye Meclisi Ocak Ayı ilk toplantısında meclis gündemine getirilen ve oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen, Halk Ekmek Büfesi çalışmalarına çevrildi.

Vatandaşların ekmeğe daha ucuza ulaşması için atılan bu adım, Düzce halkının beğenisini toplarken, çalışmaların bir an önce tamamlanarak Halk Ekmek Büfelerinin kurulması bekleniyor.

HABER: Savaş ARI