Öncü Medya Grubu’na hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Düzce Fırıncılar Odası Başkanı İbrahim Korkmaz, Türkseven Şirketler Grubu Başkanı Ömer Faruk Türkseven’e bundan sonraki yayın hayatında başarılar diledi.

Korkmaz, "Biz bugüne kadar medya gruplarını her kesimden gerektiği şekilde gerektiği haberde biz her zaman beraberiz diyebiliriz bizde buranın esnafıyız. Faruk beyler burayı Türkseven grubu aldığı için ondanda ayrı bir memnuniyet duyduk. Dostumuz ağabeyimiz, herhangi bir beklentimiz yok. Evet, şimdi bizim mesleğimize doğru geldik.”  İfadelerini kullandı.

“Ekmeğe zam muhakkak olacak”

Korkmaz, televizyonumuzu ziyareti esnasında Düzce'de en önemli gündem konularının başında gelen ekmeğe zam olacak mı olmayacak mı konularında açıklamalarda bulundu. Korkmaz, şunları dile getirdi;


“Neden olacağını söyleyeyim, un çuvalı 7. Ayın 10'nun da 67 ile 72 lira arasındaydı. Şuanda da en uygun dediğimiz un 95 lira. 95 liralık un'la da şuan biz yaptığımız ekmeği yapamıyoruz. Yerli buğdayın olduğu için 100  liradan aşağı 100-110 liraya kadar çıkıyor. Onun için mazota gelen zamlar SSK'ya gelen zamlar, susama gelen zamlar bunların tamamını topladığımızda %40 %50 zam geliyor. Esnaf olarak da bizim ayakta kalmamız içinde zam yapmamız lazım. Bizde burada yüzde 20 zamdan geçici olarak ve  ayakta durmak için esnafımızdan müsaade istiyoruz. Şuanda Düzce’de 150 - 180 bin civarı ekmek üretiliyor.  Ekmeğe zam muhakkak olacak. Fiyat değiştirilmeden sadece gramaj düşürülerek  girdilerin bir kısmını karşılaması için %20 zam yapmış oluyoruz. Yine fedakarlık fırıncılardan devam ediyor”




“Önümüzdeki ay bu şekilde değerlendirilecek”
Simit, poğaça gibi hamur işlerine zam yapılma haberlerini de değerlendiren Korkmaz, ifadelerine şu cümlelerle devam etti:

“Fakirin kebabının durumu ne olacak güzel bir soru. Ramazan ayında susamın kilosu 8 liraydı. Sonra 10-11 lira oldu. Şuanda da 18-20 lira arasında oldu. Simitçide bunu bahçeden üretmiyor bir yerden alıp satıyor yapıyor. Eğer unlara zam gelmezse bizim de zam yapmamıza gerek yok. Şimdi 75 gram simitimiz vardı Düzcede 1 liraydı. Biz bunu hesap yaparak 90 grama fiyatını da 1,5 lira yapalım dedik. 90 gram olarak verdik esnaf odasına esnaf odasının onayı çıkmadı.  Bizde önümüzdeki ay itibariyle simiti eski gramajı olan 75 gram'da bırakıp, fiyatı da 1.25’e indireceğiz."

Haber: M. AYDIN