Yeni tip koronavirüs (COVİD-19) pandemisiyle başlayan ve dövizdeki artışla derinleşen ekonomik bunalım yüksek enflasyon ve gelen zamlarla pahalılık olarak etkisini sürdürüyor.

Pandemiyle birlikte 2 yıldır esnafın sıkıntı çektiğini vurgulayan DESOB Başkanı Mustafa Kayıkcı son dönemlerde yaşanan ekonomik krizin de sıkıntıyı artırdığını belirtti. Esnafın ticari hayatını sürdürmede zorlandığını, ekonomik anlamda ‘ayakta kalma mücadelesi’ verdiğini belirten Kayıkcı, çözümün ‘Can Suyu Kredisi’nde olduğunu ifade etti.

Hibe destekli en az 50 bin TL kredi talebi

İktidara çağrı yapan kayıkçı, “Pandeminin ardından başta akaryakıt zammı olmak üzere, elektrik, doğalgaz ve girdi maliyetlerindeki fiyat artışları esnafın ticari hayatını olumsuz etkilemiştir. Esnaf bu şartlar altında güçlükle ayakta kalma mücadelesi veriyor. Bu nedenle esnaf ve sanatkârlarımızın acil olarak hibe desteği kapsamında 50 bin liradan az olmamak üzere Can Suyu Kredi’sine ihtiyacı vardır.” diye konuştu.

‘Ekonomi iyi olsun, insanımızın yüzü gülsün’

Esnaf ve sanatkârların ekonominin yükünü çektiğini vurgulayan Kayıkcı devlet ve millet olarak mücadele verildiğine de işaret ederek, “Devlet de biziz, millet de biziz... Biz ülkemizi seviyoruz. Şimdi bir mücadelenin içindeyiz. Bu sıkıntıları birlikte aşmak zorundayız. Mesele devletin ayakta kalmasıdır. DESOB olarak zamların esnafa yansıyan olumsuz etkilerini gidermek için yerelde ve Ankara’da büyük mücadele verdik/veriyoruz. Ekonomi iyi olsun, insanımızın yüzü gülsün. Esnafımızın rahatlamasını ve katkı sunulmasını istiyoruz, bekliyoruz.” dedi.

HABER: Mehmet GÜNESEN