Pandemiyle başlayan ve Merkez Bankası’nın faiz indirimi kararları sonrası dövizdeki durdurulamayan artışla derinleşen ekonomik bunalım, halkın her kesimini olduğu gibi ulaşım sektörünü de vurdu.

Dövizdeki yaşanan artışla yılbaşından bu yana akaryakıta gelen zamlar yüzde 50’ye yanaştı. Diğer maliyet kalemlerindeki artışlar da taşımacı esnafını zor duruma soktu.

Bu durum karşısında Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği (TÖHOB), Düzce’deki olağanüstü toplantıda bir araya geldi. Düzce Mutfak Sanatları Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıda son dönemdeki maliyet artışları masaya yatırıldı.

Birlik üyeleri TBMM'de sektörün çözüme kavuşturulmasını beklediği taleplerine ilişkin konuları değerlendirdi. (TÖHOB), şehit ailelerimiz, gaziler ve güvenlik güçleri haricindeki ücretsiz taşıma hizmetinin sonlandırılmasını ve toplu ulaşım hizmetlerinin desteklenmesini istiyor.

Öte yandan toplantıda Düzce Belediyesi yetkilileri de Ulaşım Master Planı çerçevesinde geçen yıl sil baştan değiştirilen toplu taşıma sistemi hakkında birlik üyelerine bilgi verdi.

HABER: Mehmet GÜNESEN