TEDAŞ Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada resmî özel ayrımı yapılmaksızın borçlarını ödemeyen ya da taksitlendirmeyen abonelerin elektriklerinin kesileceği, daha sonra icra takibi ve haciz işlemlerinin de başlatılacağı bildirildi.

Birikmiş elektrik borçlarında başı 933 milyon YTL'yle belediyeler çekiyor. Borçlu belediyelerin başında Gaziantep ve Kahramanmaraş gelirken, Düzce Belediyesi'nin elektrik borcu olup olmadığı ise yapılan açıklamada yer almıyor. Belediyelerin özellikle şehre su getiren pompaların harcadığı enerji nedeniyle borçlu duruma düştükleri belirtilirken su abonelerinden tahsilat yapan yerel yönetimlerin elektrik enerjisinin maliyetini de karşılaması gerektiği ifade edildi.

TEDAŞ ayrıca Elektrik Üretim AŞ ve Piyasa Mali Uzlaştırma Kurumu'ndan satın aldıkları enerjinin bedelini ödemek için kesinti yaptırımı uygulamaya mecbur kaldıklarını vurgulayarak belediyelerden sonra tarımsal sulama kurumları ve diğer kamu kuruluşlarının da önemli ölçüde elektrik borcu bulunduğunu belirtti. Müdürlük ayrıca elektrik ödemeleri için bakanlıklardan ödenek aldığı halde bu kaynağı aktarmayan tüm kurumlara kesinti uygulanabileceğini da kaydetti.