Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), şubat ayına ait enflasyon rakamlarını açıkladı. Enflasyon, şubatta yüzde 4,81 artarken yıllık bazda ise yüzde 54,44’e ulaştı.

CEBİ EN SEBZE FİYATLARI ÇOK YAKTI

Öte yandan TÜİK, şubatta Düzce’de fiyatı en çok artan ve düşen de ürünleri açıkladı. Ocakta Düzceliler’in cebini en yok yakan alışverişe giden vatandaşları kara karar düşündüren sebzeler oldu. Şubat ayının zam şampiyonu bir ayda yüzde 101’lik artışla fiyatı 2 katını geçen karnabahar olarak gerçekleşti.

ZİRVEDE KARNABAHAR VAR

Karnabaharı, yüzde 93 pahalanan kabak 2. sıradan takip etti. Sofraların yaz kış vazgeçilmesi olan domates ise fiyatındaki yüze 60’lık artışla kendisine 3. sırada yer buldu. Dereotunun fiyatı yüzde 57, kıvırcık marul ise yüzde 52 zamlandı.

UCUZLAYANLARDA KIŞLIK GİYİM VAR

Düzce’de fiyatı en çok ucuzlayan ürünlerde ise ilk 3’te giyim ürünleri yer aldı. Ucuzluk şampiyonu fiyatı yüzde 14 düşen çocuk kazağı olurken onu yüzde 13 ucuzlayan erkek ceketi ve yüzde 10 ucuzlayan kadın pardösüsü takip etti.

OCAK ŞAMPİYONU ELEKTRİK BU KEZ DÜŞENLER LİSTESİNDE

Fiyatı en çok ucuzlayanlar listesinin 4. sırasında ise geçen ay yüzde 70 oranında artarak yılın ilk zam şampiyonu olan elektrik ücreti yer aldı. 1 kademe kullanımda sınırın 150 kWh’den 210 kWh’ye çıkarılmasıyla elektrik faturaları yüzde 5 düştü. Erkek montu ise yüzde 4 ucuzladı.

ENFLASYON ORTALAMADAN YÜKSEK

Öte yandan, Düzce’nin içinde bulunduğu TR42 (Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu, Yalova) bölgesinde aylık enflasyon Türkiye ortalamasının 0,44 puan üzerinde gerçekleşirken yıllık enflasyon yüzde 57,68’i gördü.

HABER: Mehmet GÜNESEN