Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, bugün yapacağı Kurul toplantısında, 20 elektrik dağıtım şirketinin 1 Ekim 2008 tarihinden itibaren sanayi ve konut abonelerine uygulayacağı yeni tarifeleri görüşerek.

Bir süre önce elektrik dağıtım şirketlerine zam yapılacağı haberleri çıkmış ve bu duruma tepkiler gelmişti. Şirketlere yapılacak zam vatandaşlarında cebine yansıyacaktı. Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketinin yeniden yapılanması sonucu oluşan 20 elektrik dağıtım şirketi, geçen hafta EPDK'ya başvurarak maliyetlerindeki artış çerçevesinde perakende satış tarifelerinin revize edilmesini talep etmişlerdi.

Kurul, bugünkü toplantısında, söz konusu şirketlerin Türkiye Elektrik Ticaret Anonim Şirketi, Elektrik Üretim Anonim Şirketi ve serbest piyasadan aldıkları enerji maliyetlerini dikkate alarak nihai tüketiciyi ilgilendiren tarifeleri belirleyecek. Edinilen bilgiye göre, elektrik dağıtım şirketlerinin maliyet artışlarının nihai tüketici olan sanayi ve konut abonelerine yüzde 9-10 oranında yansıması bekleniyor.

1 Temmuz 2008'de yürürlüğe giren otomatik fiyatlandırma mekanizması çerçevesinde petrol fiyatlarında olduğu gibi elektrikte oluşan maliyetlerin yılda 3 kez tüketiciye yansıtılması gerekiyor.