Pandemiyle başlayan dövizdeki artışla zirve yapan ekonomik bunalım nedeniyle vatandaşlar zor günler geçirmeye devam ediyor. Kış aylarına girerken sebzeden meyveye, kömürden oduna kadar gelen zamlarla boğuşmak durumunda kalan vatandaşı 1 Ocak itibariyle de zamlı faturalar çarptı.

Tepkiler art arda geliyor…

Özellikle çift kademeye bölünerek yüzde 50 ile 127 arasında değişen oranlarda zam yapılan elektrik faturaları can yaktı. Zamlarla katbekat artan faturaların hanelere ve işyerlerine ulaşmaya başlamasının ardından tepkiler yükseldi.

Elektrikli kombi zamlı faturayla cep yaktı

İstilli Köyü’nde eşiyle birlikte yaşayan yaşlı adam da evine gelen faturayı gören şok yaşadı. 3 oda 1 salon evini soğuk kış günlerinde elektrikli kombi sistemiyle ısıtan 2 kişilik aileye bir önceki ay bin 790 lira gelen elektrik faturası ocak döneminde 4 bin 215 lira geldi.

Vatandaş mağduriyete çözüm bekliyor

Çift cep yakan elektrik faturasını 0 542 767 18 81 numaralı Öncü Haber Whatsapp İhbar Hattı’na göndererek bel büken mağduriyete çözüm bulunmasını istedi. Emekli olmasına rağmen geçinebilmek için çalışmaya devam eden adam şimdi neredeyse bir asgari ücrete ulaşan faturayı nasıl ödeyeceğini kara kara düşünüyor.