Karadeniz Bölgesinin en önemli gelir kaynağı olan fındık sezonu için geri sayım başladı. Fındık fiyatlarındaki belirsizlik devam ederken, üreticilerin gözleri ve kulakları, fiyatlar ile ilgili yapılacak açıklamaya çevrildi. Sezona mutlu başlamak isteyen üreticilerin beklentileri ise, fiyatların 30 TL’nin altına düşmemesi.

Fiyatların sezon öncesi açıklanması konusundaki çağrılarına her geçen gün bir yenisini ekleyen Türkiye Ziraat Odaları Birliği de, üretimde artan maliyetlerinde göz önünde bulundurularak fiyatların belirlenmesini istiyor. 

Fındık üreticilerinin mağdur edilmemesi için yetkililerle yapılan görüşmelerde fiyatların 30 TL’nin altına düşmemesi talebinde bulunan Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetimi, aynı zamanda üreticilerin de nabzını tutmaya devam ediyor.

Türkiye Ziraat odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Eyüp Elmalı da Akçakoca ilçesinde, Düzce ve ilçelerdeki Ziraat Odalarının Başkanları ile bir araya geldi. Üreticilerin sorunları, yeni sezon hazırlıkları ve fiyatlardaki belirsizliklerin masaya yatırıldığı toplantıda, Düzce’deki Ziraat Odaları’nın görüşleri de alındı.

Toplantıda bir konuşa yapan Türkiye Ziraat Odaları Birliği Eyüp Elmalı, üreticilerinin mağdur olmamaları için fındık fiyatlarının bir an önce açıklanması gerektiğini kaydetti. Elmalı ayrıca, yaptıkları görüşmelerde, artan maliyetler de göz önünde bulundurularak üreticilerin beklentilerinin 30 TL ve üzeri olduğunun altını çizdi.

HABER: Savaş ARI