TÜİK yapılan açıklamada, kasım ayında araştırma kapsamına alınan 444 ürünün 66'sının ortalama fiyatlarında değişim olmadığı, 252'sinin fiyatlarında artış, 126'sının ortalama fiyatlarında ise düşüş gerçekleştiği belirtildi.
Kasım ayında Türkiye'deki "2003 Temel Yıllı Tüketici Fiyatları Genel Endeksi"deki değişimin geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6,37 olarak gerçekleştiği vurgulanan açıklamada, Kocaeli bölgesinde geçen yılın aynı dönemine göre değişim oranının yüzde 6,1 olarak gerçekleştiği ifade edildi.
-Benzinde yüzde 4,19 düşüş yaşandı-
Açıklamada, geçen ay Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu ve Yalova illerini kapsayan bölgede, bir önceki aya göre en yüksek artışın yüzde 6,93 ile giyim ve ayakkabı grubunda, en fazla düşüşün ise yüzde 2,65 ile eğlence ve kültür gurubunda gerçekleştiği kaydedildi.
Bölgede en yüksek artış gösteren ürünler, yüzde 38,16 çocuk kabanı, erkek botu, kadın pardösü, balık, kadın pantolon ve ceket takımı olurken, en yüksek düşüş ise yüzde 41,52 ile spor müsabakalarına giriş ücreti, karnabahar, nar, yumurta  ve benzinde oldu.