Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar ziyareti öncesi Atatürk Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı.  Gündeme dair önemli değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücret zammına ilişkin de konuştu.

“HEM İŞÇİ HEM İŞVEREN MEMNUN OLMALI”

"Asgari ücret 4 bin TL olacak mı?" sorusuna yanıt veren Erdoğan, “Dönünce bu görüşmelerde ne yaptılar tarafların teklifleri nedir bunları görelim. Biz kesinlikle bu noktada işçimizi zora sokmayacağız. İnşallah en uygununu en ideal olanını gerek brüt gerek net masaya yatıracak nihai kararımızı vereceğiz. Sadece işçi değil işverenin de bu alınan kararla memnun olması lazım.” dedi.

STOKÇULUK YAPANLAR

Stokçuluk yapanların olduğunu belirten Erdoğan, “Her alanda. Otomotiv sektöründe bile stokçuluk var. Gıdada stokçuluk yenilir yutulur değil. Müeyyideyi onları rahatsız edici bir noktaya çıkaralım dedim. Bedelini ağır ödeyecekler. Sen mi stokçuluk yapıyorsun. Bedelini ağır ödeyecek. Çünkü vatandaşımıza hele hele gıdada bu tür zulmü yapanlara biz 'Buyur yoluna devam et diyemeyiz. Sen mi stokçuluk yapıyorsun. Bedelini ağır ödeyecek.” dedi.