Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin Bayburt, Giresun, Niğde ve Zonguldak 7. olağan il kongrelerine canlı bağlantıyla katıldı.

Gündeme dair birçok konuda değerlendirmelerde bulunan Erdoğan,  “AK Parti'nin ülkemizi büyütme ve refahını artırmak için verdiği mücadelede herkese kapımız da, gönlümüz de sonuna kadar açıktır. Partimizin 18 yıldır kesintisiz iktidarda kalıyor olmasının temel nedeni, milletimizin tamamının kendini bu çatı altında görebiliyor olmasıdır. Derdini dinlemedik, gönlünü kazanmadık vatandaş bırakmamanızı istiyoruz. Türkiye düşmanlarına kendilerini kiralamış kişiler ülkemizin istikrar, huzur ve demokrasisine saldırıyor. Bunların hiçbirine boyun eğmedik, eğmeyeceğiz. Karşımızdaki bu hazin tablo, sürekli teyakkuzda bulunmamız gerektiğini teyit ediyor” dedi.

"HERKESİ KUCAKLAYACAĞIZ"

“Gece gündüz demeden ter döktük, mücadele ettik” diyen Erdoğan, “Girdiğimiz 15 seçimin tamamından alnımızın akı ile çıktık. Ülkemize Cumhuriyet tarihinde yapılanların kat be kat fazlasını 18 katta kazandırmış olmak ile iftihar ediyoruz. Spordan, sosyal devlet uygulamalarına kadar ülkemize çağ atlattığımız için gurur duyuyoruz. Sınırımızın güvenliğinden, terörle mücadeleye, izlediğimiz onurlu siyaset ile ülkemizin itibarını artırdığımız için gururluyuz” ifadelerini kullandı.

"HAYALLERİ BİLE YETMEZ"

Sözlerinde muhalefete ve özellikle CHP’ye özel bir parantez açan Erdoğan, “Karşımıza çıkan muhalefet kadrolarının hiçbiri bizimle eser ve hizmet siyaseti yarışına giremedi. Biz nereye gidiyorsak, aksi yola gitmeyi muhalefet sananlara milletimiz itibar etmedi. Bizim projelerimize onların hayalleri yetmezin idrakini görüyorum. Karadeniz'de doğal gaza Fatih ile ulaştık mı, ulaştık. Şimdi inşallah Kanuni ile ulaşacağız. Şimdi denizin dibinde sondajlama çalışmalarımız ile devam edeceğiz. Buna ne ana muhalefetin ne diğerlerinin idrakini bırakın hayalleri bile yetmez” dedi.

"BİZİ SUÇLADILAR, KENDİ PARTİLERİNİ TEK ADAMCAĞIZ SİYASETİNE MAHKUM ETMEKTİR"

CHP'nin tek işi terazinin kefelerindeki partilerin kirli ittifakının bozulmasını engellemektir. Yıllarca bizi tek adamlıkla suçlayanların geldikleri yer partilerini tek adamcağız siyasetine mahkum etmektir. Tek başarı hikayesi partisinin başına kasetle gelmektir. Partisindeki tecavüz, taciz ve hırsızlık olaylarının üstünü örtmesini kendi karakterine veriyoruz” dedi.

“ÇARŞAMBA GÜNÜ BENİ İZLEYİN”

Konuşmasının sonunda Çarşamba gününü işaret eden Erdoğan müjde sinyali verdi. Erdoğan’ın “ Şimdi buradan sesleniyorum. Çarşamba günü millete sesleniş konuşmamı özellikle izlemenizi tavsiye ediyorum. Görüntülü bir Millete Seslenişim olacak.  Sizlere birçok güzellikleri orada takdim edeceğim" sözleri vatandaşları heyecanlandırdı.

(ÖNCÜ HABER / AA)