Koronavirüs salgınında vaka ve ölüm sayısının ülke genelinde yüksek rakamlara ulaşması nedeniyle alınan Tam Kapanma süreci yarın saat 05:00’da sona eriyor. Uzun bir sürenin ardından yeniden işyerlerini açacak olan esnaflar büyük sevinç yaşarken, kademeli normalleşme sürecinin de detayları, yarın kabine toplantısının ardından yapılacak olan açıkla ile kamuoyuna duyurulacak.

Yeni Tip Koronavirüs (Kovid-19) salgını ile mücadele kapsamında getirilen kısıtlama ve yasaklar nedeniyle çok zor bir dönemden geçen Düzceli esnaflar ise, uzun bir sürenin ardından işyerlerini açmanın mutluluğunu yaşıyor.

 Pandemi döneminde ayakta kalabilmek için büyük bir mücadele veren Düzceli esnaflar, tam kapanma sürecine saatler kala bugün işyerlerinin yolunu tuttu. Uzun bir aranın ardından kepenklerini yeniden kaldıran esnaflar, müşterilerine en iyi hizmeti verebilmek için temizlik çalışması yaptı.

Düzceli esnafların, yarından itibaren işyerlerini yeniden açsalar bile akıllarında, pandemi döneminde biriken borçlarını nasıl ödeyecekleri var. Bu nedenle esnaflar, hükümetten biriken borçlarının ertelenmesi ve faizsiz can suyu kredisi bekliyor.

HABER: Savaş ARI