Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi (DESKKOP) Başkanı Ertan Taşlı makamında kooperatif olarak 2016 yılının değerlendirmesini yaptı.

Taşlı, basın mensuplarına yaptığı açıklamaya çalışan tüm gazetecilerin gazeteciler günü kutlayarak başladı.

15 Temmuz darbe girişimine değinen Taşlı, “Bu ülkeyi bölemeyecekler zarar veremeyecekler.” dedi.

Kooperatiflerinin esnafa sağladıkları katkı hakkında verileri paylaşan Taşlı şunları söyledi:
“Devletimizin verdiği destekleri esnafa vermeye çalışan bir kuruluşuz. Bizler 2016 yılında hükümetimizden esnafımızın ihtiyaç duyacağı tüm parayı temin edeceğimizi söylemiştik. 2017 yılında başvuran esnaflara verilecek kredilerin bir kısmını ödedik.  Türkiye genelinde faizsiz 30 bin TL kredi kullanıldı. Biz Düzce genelinde 362 kişiye 11 milyon lira olarak kullandırdık. Düzce merkez esnaf kefaleti olarak 2016 yılında 428 kişiye 22 milyon lira kredi kullandırmış olduk. Bu kredinin 290 tanesini yeni esnaf arkadaşlarımız kullandı. Yerel manada 1600’e yakın kredi kullananımız var. 3 bin 680 tane kayıtlı üyemiz var. İşçilerle birlikte 5 bin 500 kadar esnafa kefalet ediyoruz.”

Faiz oranlarıyla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın faiz oranlarının düşmesi için yaptığı çağrıyı desteklediklerini dile getiren Taşlı, sözlerini şöyle tamamladı: “Türkiye genelinde ekonomik manada yine güçlü duruyoruz. 2017 yılında da esnaf arkadaşlarımıza destek olmaya ve ihtiyaçlarına destek olmaya devam edeceğiz.”