Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Üretim Reform Paketi ile ilgili Ankara'da düzenlenen basın toplantısında hazırladıkları paketin detayları hakkında bilgi verdi

OSB’lere yapılan sanayi yatırımlarının kolaylaştırılması ve OSB yönetimlerinin etkinleştirilmesi gibi bir çok düzenleme içeren Sanayi Reform Paketi'nin perşembe günü Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görüşüleceğini söyleyen Özlü, sanayicinin elektrikte TRT payının kaldırılacağını ifade etti. Özlü, organize sanayi bölgelerinin inşasının izinleri için zeytinlik sahası koruma kurulu kuracaklarını duyurdu. Sanayi Bakanı, kent içerisindeki sanayi sitelerinin taşınacağını ve maliyetinin 19 milyar lira olacağını söyledi.

ÜRETİM REFORM PAKETİ
İlk taslağı 726 sivil toplum kuruluşuna gönderilen Üretim Reform Paketi, sanayicilerin daha uygun şartlarla sanayi parseli bulmasından, ödediği vergilerde indirimler yapılmasına kadar giden bir çok hususu içeriyor. Toplam 72 maddeyi içeren paket, sanayinin geliştirilmesi, üreticinin desteklenmesi noktasında önemli bir reform ve düzenleme olarak görülüyor. Paketin Mayıs ayı içerisinde kanunlaştırılması bekleniyor.

Öte yandan paketin yasalaşması ile özel sektörün elektrik fiyatları üzerinde bir yük oluşturduğunu belirterek, uzun zamandır kaldırılmasını istediği TRT payı, kalıcı olarak sıfırlanmış olacak.