Düzce Ticaret ve Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde, Ziraat Bankası Pazarlama Grup Başkanı Turgut Gülcihan’ın konuşmacı olarak katıldığı Bankkart Başak Tedarik Zinciri Finansmanı Tanıtımı geniş katılımla video konferans olarak gerçekleştirildi.

Programı dolayısıyla Ankara’da bulunan Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin’in mobil cihazla katılım sağladığı toplantıda, Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ümit Ülgen ve Meclis Üyesi Murat Taştepe, Ziraat Bankası Düzce Şube Müdürü Abdülkerim Kaval hazır bulundu. Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Düzce TSO Genel Sekreteri Ayten Nursel Kocadağ, bölgesel olarak gerçekleştirilen tanıtım toplantısına ev sahipliği yapmaktan dolayı mutlu olduklarını belirtti.

Koronavirüs salgını nedeniyle her kesimin zor bir dönemden geçtiği şu günlerde 'Bankkart Başak Tedarik Zinciri Finansmanı’ ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Ziraat Bankası'nın güç birliği yaptığını vurgulayan Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin, oda üyelerini bu avantajlı finansman imkânından yararlanmaya davet etti.

Açılış konuşmasının ardından sunumunu gerçekleştiren Ziraat Bankası Pazarlama Grup Başkanı Turgut Gülcihan, Bankkart Başak Tedarik Zinciri’nin işleyişini, proje kapsamını, esasları ve vade seçeneklerini katılımcılara aktardı.  

Program, katılımcıların sorularının cevaplanmasıyla sona erdi.

Bankkart Başak Tedarik Zinciri Finansmanı nedir?

Öte yandan Ziraat Bankası ile yapılan bu protokolle, nakit sıkıntısı çeken üyelerin finansman ihtiyacı karşılanırken, üretimde devamlılık sağlanıyor. Buna göre; satıcılar sattıkları malın bedelini, alacak riski taşımadan Ziraat Bankası garantisiyle peşin veya taksitli alabilecek. Alıcılar da 540 güne kadar vade imkânıyla finansman temin ederek, tedarik ihtiyaçlarını karşılayabilecek. Ziraat Bankası tarafından, ciro ve kredibiliteye göre belirlenecek limitler dâhilinde üyeler söz konusu sistemden faydalanabilecek.