Rekolte fazlası, geçtiğimiz yıllardan kalan fındık stoklarına fındık fiyatının bir türlü açıklanmaması da eklenince tedirginlik yaşamaya başlayan fındık üreticilerinin hevesle beklediği açıklama Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürü İsmail Kemaloğlu'ndan geldi. Genel Müdür, fındık fiyatının ne zaman açıklanacağına ilişkin ilk kez tarih verirken, üreticilerin yüreğini ferahlatan açıklamalar da yaptı.

Kemaloğlu, fındığın 2008 yılı fiyatının 15-20 Ağustos tarihleri arasında açıklanacağını belirterek ilk kez tarih vermiş oldu. Ayrıca, kendilerine ne kadar fındık gelirse gelsin alacaklarını açıklayan Genel Müdür Kemaloğlu, TMO'nun yeni sezona bir miktar endişeli girmekle birlikte, üreticiyi mağdur etmeyecek bir müdahale politikası izleyeceğini belirtirken, para sorunu diye bir şeyin olmadığını Ofisin Uluslar arası kredibilitesinin çok yüksek düzeyde olduğunu, para konusunun en rahat halledilecek konu olarak görüldüğünü söyledi.

Kemaloğlu 'nun açıklamaları, üreticilerin yüreğine su serperken, Karadeniz Bölgesinde fındık fiyatlarının geçtiğimiz yıldan düşük olmamasına ilişkin beklentinin giderek arttığı da kaydedildi.