Toprak Mahsulleri Ofisi bir süredir üreticilerine fındık paralarını yatırmayınca üreticilerde zor duruma düşmüş ve paralarının yatırılmasını istemişti. Fındık alımları konusunda sorun yaşayan Ofisin ödemeler konusunda da yaşadığı sorunlar üreticileri günden güne sıkıntıya sokmuştu.

Bu konuda açıklamalarda bulunan Ak Parti Düzce Milletvekili Celal Erbay, fındık üreticilerini rahatlatacak bir konuya değindi. Erbay, fındık paralarının üreticilerin hesabına yattığını belirterek, “Bu zamana kadar ekonomik nedenden dolayı TMO bir süredir fındık paralarını ödeyemiyordu. Bu konuda girişimlerde bulunduk ve girişimler sonuç verdi. Üreticileri büyük ölçüde rahatlatacak olan 220 trilyon lira, üreticilerin Toprak Mahsullerinden aldıkları hesaplarına yatırıldı. Ofisten kartı olanlar paralarının bankamatiklerden haftasonu çekebilecek. Kartları olmayanlarda pazartesi günü bankalardan paralarını alabilir.” şeklinde konuştu.

Erbay, şubat ayındaki ödemeler içinde kısa süre içinde gelişme yaşanacağını ve bu aya ait paraların da hesaplara yatacağını sözlerine ekledi.