Tarım İl Müdürlüğü'nün organize ettiği Ahududu dikimine Milletvekili Celal Erbay ve Tarım İl Müdürü Ayhan Ünal katıldı. 2009 yılı faaliyetleri arasında bulunan Ahududu projesi kapsamında, fındık tarlası bulunan Ahmet Kahraman Ahududu yetiştiriciliğine girmek için Tarım İl Müdürlüğüne başvurdu. Kahraman'ın deneme amaçlı 11,5 dönümlük arazisinden yarım dönümlük yer ayırarak ahududu yetiştiriciliğine başlaması nedeniyle düzenlenen organizasyona Milletvekili Celal Erbay'da katıldı. Dikim sonrasında Erbay: “Düzce'nin taban arazisinin halkımız tarafından yapılaşması için çalışıyoruz. Burada Düzce'de ilk defa dikimini yaptığımız Ahududu bahçesi var. Ahmet kardeşimiz 11 dönümlük arazilerinin yarım dönümünden fındığı sökerek bu bahçeyi faaliyete geçirmiş. Düzceli hemşerilerim bu konuda biraz daha hassas ve gayretli bir çalışma örneği sergilerlerse Düzce tarımda taban araziye ulaşabilecek düzeye gelebilir. Fındığını sökenlere 600 TL ücret veriliyor. Bu ücretle başka tarım malzemesi desteği de devlet tarafından veriliyor. Ahmet kardeşimizde bunu görerek deneme amaçlı çalışmalar yapmış. Bu fidanlar 2010 ağustos ayında meyve vermeye başlayacak. Ahmet Kardeşimizde burada bize iftar sofrası hazırlayacak. İftar sofrasında iftarımızı burada yetişen ahududu ile açacağız” şeklinde konuştu.
Tarla Sahibi Ahmet Kahraman: “ Fındık tarlam vardı. Devlet fındığını sökene maddi destek sağlayacağını bildirdi. Bende bu tarlayı heba etmemek ve ahududu yetiştiriciliği için tarım İl Müdürlüğüne başvuruda bulundum. Başvurum kabul edildi. Bende 11 dönümlük arazimin sadece yarım dönümlük arazisini ahududu yetiştiriciliği için ayırdım. Fındıkta tatmin edici bir durum olmadığı için bu işe giriştim. Şayet tatmin edici bir durum olursa tüm fındık tarlasını söküp ahududu yetiştiriciliğine başlarım.” dedi.
Tarım İl Müdürü Ayhan Ünal ise ilk olarak ahududu dikimi yapıldığını hatırlatarak, “Düzce ilinde ilk defa yetiştiriciliğine başladığımız ahududu projesinde ilk adımımızı burada atıyoruz. Bu dikimimizede Milletvekilimiz Celal Erbay'ında katılımı ile gerçekleştirdik. Bu projenin geniş kitlelerek ulaşabilmesi için çabalıyoruz. Bu projenin istihdam olarak büyük katkı sağlayacağına canı gönülden inanıyoruz” dedi.