Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar yaptığı açıklamada, fındığın değerini korumanın milli bir görev olduğunu belirterek, "Ferrero firmasının piyasaya yaptığı baskılara dur denmesi gerekiyor. Devlet millet işbirliğiyle devlete hodri meydan çeken bu tekelleri kırmalıyız.

“FINDIKTAN ÜLKEMİZ DEĞİL FERRERO KAR EDİYOR”

Fındığın katma değerini ülkemiz değil, Ferrero kazanıyor. Yıllardır alışılagelen iç fındık ihracatını bir kenara bırakma vakti geldi. Yerli firmalarımızı ve yatırımcılarımızı fındıkta katma değeri yüksek ürünleri üretmeye ve yeni yatırımlar yapmaya davet ediyoruz." İfadelerine yer verdi.

GENEL BAŞKANA KÜLÜNK’TEN DESTEK GELDİ

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar yaptığı açıklamaya fındık üreticileri başta olmak üzere kamuoyunda birçok vatandaş destek verdi.

Öte yandan fındık ve çay başta olmak üzere özellikle çiftçi kesimi üzerindeki Erdoğan sevgisini kırmak için, bu tür ürünlerde büyük oyunlar oynandığını sıkça dile getiren AK Parti MKYK Üyesi ve geçmiş dönem Milletvekili Metin Külünk’ten destek geldi.

Sosyal medya hesabı üzerinden TZOB Genel Başkanı Bayraktar’ın açıklamalarının önemine vurgu yapan Külünk, yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi; “TÜRKİYEMİZE ve MİLLETİMİZE KÜRESEL FİNANS BARONLARININ ve ŞİRKETLERİNİN BAKIŞ AÇISI BUDUR. Sayın CB’mız Fındık fiyatını 54 Lira olarak açıklıyor. Adı geçen şirket 49 lira diyor. Ve milletimize ve devletimize meydan okuyor”