Son aylarda her alanda art arda gelen zamlarla birlikte yaşanan döviz artışları A’dan Z’ye tüm ürünlere yansımaya başladı. Düzce’de fiyat artışından henüz 2 ay önce nasibini alan ekmeğe bir kez daha zam talebinde bulunan fırıncılar bu sabah toplantı için Düzce Valiliği’nde yetkililerle bir araya geldi. Düzce Fırıncılar Odası Başkanı İbrahim Korkmaz öncülüğünde taleplerini ileten fırıncılar, undan susama kadar artan maliyetlere dayanamadıklarını belirterek, zam konusunda ısrarcı oldu.

Henüz 2 ay önce zam gelmişti

Valiliğe başvuran fırıncıların talebi gramı düşürürken, fiyatı da çıkarmak. Eylül ayında 250 gram ekmeği 2.5 liradan satmak kararı alan Düzceli fırıncılar, Düzce Valisi Cevdet Atay’ın araya girmesi ile gramajı 270 grama çıkartıp fiyatı sabit tutmuştu.

“İşletme giderleri yüzde 60 arttı”

Bugün gerçekleşen toplantıda, sadece un fiyatının son bir haftada yüzde 20 zamlandığını söyleyen fırıncılar, doğalgaz ve elektrik zamlarıyla birlikte işletme giderlerinde toplamda yüzde 60 artış olduğunu savundu.

‘Her şeye zam gelirken, ekmek fiyatlı aynı kalmamalı’

Doğalgaz, elektrik, un ve susama gelen zamların yanı sıra asgari ücretin de artacağına dikkat çeken fırıncılar, 2 ay önce 160 TL’ye aldıkları bir çuval unun şu an 200-250 TL civarında olduğunu söyleyerek, her şeye zam gelirken, ekmek fiyatının aynı kalmasının mümkün olmadığı gerekçesini sundu.

Er: Ekmek fiyatının artması kaçınılmaz olarak görülüyor

Öte yandan İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er de ekmek zammı konusunda sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

“Un fabrikaları ile fırıncılar arasında un tedariğinde sıkıntı olduğunu gözlüyoruz

Ekmek fiyatının artması kaçınılmaz olarak görülüyor

Sofraların temel besini.... Ekmek

Ekmek arzına bakın; un fiyatı yükseldikçe yükseliyor sonra suçlu yine fırıncı esnafı deyip çıkmayın işin içinden. “

Erken seçim çağrısı

Dövizdeki artışa tepkisini ise erken seçim çağrısı ile gösteren Er, “1 Dolar 12 TL olmuş. Başarınıza takdir beklemek en doğal hakkınız ama başarısızlığınızı da kabul edip, artık memleketi daha iy yönetecek kadroların iş başına gelmesi için erken seçim kararı alın. Açın ülkenin önünü ki yapılan bunca başarılı işi bu millet hayır ile yad etsin. Erken seçim.”