Fındık konusunda yaşanan fındık sorununun ardından Fiskobirlik'te fındık alımları için devreye giriyor.

Fiskobirlikten'den yapılan yazılı açıklamaya göre birlik yönetim kurulunun yaptığı toplantı sonucunda 2008 ürünü fındık alımları için bugün itibarıyla 50 kooperatif aracılığı ile beyanname ve gün verme işlemlerine başlanmasının ve alımlara ise 27 Ekim Pazartesi günü başlanmasının kararlaştırdığı belirtildi.

Fındık alım fiyatlarının Toprak Mahsulleri Ofisinin uyguladığı alım fiyatı dikkate alınarak, Ekim ve Kasım aylarında 50 randıman Giresun kalite fındık için brüt 4,50 YTL, levant kalite için 4,40 YTL, sivri ve kara fındık için ise 4,20 YTL belirlendiğinin ifade edildiği açıklamada, şu ifadelere de yer verildi:

''Aralık ve sonraki aylarda Giresun kalite fındığa 5,00 YTL, levant kalite fındığa 4,90 YTL, sivri ve kara fındığa ise 4,70 YTL alım fiyatı uygulanacak. Birlik alımını yaptığı fındığın bedelinin yüzde 75'ini 35 gün içerisinde peşin, yüzde 25'ini ise üreticilere market alış verişi, sigorta, zirai araç ve gereç ile zirai ürün olarak ödeyecektir. 2008 ürünü fındık alımı için beyanname verme süresi 30 Kasımda sona erecek.''