Fiskobirlik 12 Ocak’ta Olağan Mali Kurulunu yapmaya hazırlanıyor… Fiskobirlik 2012'de 20 milyon lira kâr etti. İşten çıkartılan ve emekli edilen işçilerine 13 milyon lira tazminat ödedi. Üretici borcu da dahil 45 milyon lira borcu olan Fiskobirlik'in Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Bayraktar, 12 Ocak'taki Olağan Mali Genel Kurulu öncesi "Her şey kontrol altında" dedi.


Bayraktar, "Fiskobirlik'imizin güçlenmesi ve eski gücüne dönmesi için yapılanmaya gittik. Geleceğe umutla ve aydınlık bakıyoruz" ifadelerini kullandı. Bugün Fiskobirlik'in üreticiler de dahil olmak üzere toplam 45 milyon liraya yakın bir borcu olduğunu kaydeden Bayraktar, "Fiskobirlik olarak 12 Ocak'ta yapacağımız Genel Kurul öncesi şu müjdeyi verebiliriz; Birliğimiz artık eski güçlü günlerine doğru emin adımlarla ilerliyor. Fındık entegre tesislerimizi modernize ettik ve yoğun bir şekilde işliyor" dedi.


Mali Genel Kurul'un 12 Ocak 2014 cumartesi günü saat 10.00'da Giresun Fiskobirlik Eğitim ve Sosyal Tesisleri Toplantı Salonu'nda toplanacağını belirten Başkan Bayraktar, "Çoğunluk sağlanamadığı taktirde toplantı aynı yer ve saatte çoğunluk aranmaksızın bir sonraki hafta yani 19 Ocak günü yapılacak. Birliğe bağlı fındık satış kooperatiflerinin delegelerinin bu toplantıya katılmaları bekliyoruz" diye konuştu.


Sektörü değerlendiren Lütfü Bayraktar, "Fındık sektöründe maalesef doğrular olarak, güçlü olanın söyledikleri kabul görüyor. Bir yıl önce fındık rekoltesi 450 milyon kiloydu buna TMO depolarındaki fındık eklenince 750 milyon kilo fındık yapıyor. Geçen yıl 6.5 -7 lira arasında bu fındık alıcı buldu. TMO, 2008 fındığını 6.5 liradan sattığında Avrupalı müşteri alım yaptı. 2012 yılı rekoltesi 650 milyon kilo. Ne oldu da bu yıl fındığın kilosu 4 liraya düştü. Gelin bunu konuşalım. Bugün sadece alıcının güçlü olduğu tek taraflı bir piyasa var."

 

Haber; S.KAŞKIR