Karadeniz'in can damarı olan fındıkta yeni hasat dönemine hazırlık devam ederken, üreticilerin bu yıl da değişmeyen hayali, ürünlerinin hak ettiği fiyatlara ulaşması... Düzce gibi fındık üretimi yapılan illerden topladıkları fındıkları yurt dışına satan ihracatçılar ise verimli geçen sezondan memnun...



Bilindiği gibi Dünya fındık üretiminin yüzde 70'ini karşılayan Türkiye, hem üretimde hem ihracatta dünya lideri konumunda...

Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (KFMİB) Yönetim Kurulu Başkanı İlyas Edip Sevinç, "Fındık ihracatı sezon sonu itibarıyla 290 bin tonu bulacak." dedi.

1 Eylül 2018'de başlayan fındık ihracat sezonunda 7 ayın geride kaldığını anımsatan Sevinç, anılan dönemde, Türkiye'den 189 bin 313 ton fındık ihracatı yapıldığını ve karşılığında 1 milyar 89 milyon 657 bin dolar gelir sağlandığını belirtti.



"Her şey istediğimiz gibi gidiyor." diyen Sevinç, sektör adına ihracatın gayet iyi geçtiğini ve bunun da sevindirici olduğunu vurguladı ve ekledi: "Fındık ihracatımızın sezon sonu itibarıyla 290 bin tonu bulacağını umut ediyoruz. Bu da zaten sezon başında tahmin ettiğimiz rakamdı."

Öte yandan bahçelerdeki yeni ürünlerle ilgili gelişmelerin bu pozisyonu etkileyip etkilemeyeceğini zaman içerisinde göreceklerini belirten Sevinç, "Dallardaki fındık çok iyi görünürse alıcılar şu andaki fiyattan ürün almak istemeyebilir, ama bugün itibariyle tonaj bazındaki ihracatımız gayet iyi gidiyor." diye konuştu. 

 
Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ