Fındık satışı için net tarih belirlenmedi
Son dönemde Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO)'nin fındık satışına hazırlandığı yönünde çıkan haber ve yorumlar üzerine Genel Müdürü Ahmet Güldal'dan açıklama geldi. TMO Genel Müdürü Güldal, fındık satışıyla ilgili belirledikleri herhangi tarihin de fiyatın da olmadığını ifade etti.



Güldal, yaptığı açıklamada, ellerinde ciddi miktarda fındık stoku bulunduğunu, bunu mutlaka değerlendireceklerini söyledi.
TMO olarak fındık satışıyla ilgili belirledikleri herhangi tarihin de fiyatın olmadığını dile getiren Güldal, şöyle devam etti: "Sektörü, Türkiye'nin ihracatını, stoklardaki ve üreticinin elindeki miktarı, her şeyi değerlendiriyoruz. En uygun zamanda elimizdeki stoku kullanıcıların istifadesine açıp ülke menfaatine dönüşmesini sağlayacağız ama herhangi bir tarih ve fiyat şu an için belirlenmiş değil. Herkesin yaptığı yorum, kendi telaffuzudur. Bizden kaynaklanmamaktadır."



"Önceliğimiz üretici"
TMO'nun hem üreticiyi hem de tüketiciyi korumak için çalıştığını belirten Güldal, "TMO olarak, görev alanımızdaki ürünlerle ilgili piyasa düzeni ve regülasyon görevini, bize verilen yetkiler çerçevesinde sonuna kadar kullanıyoruz ve kullanmaktan çekinmiyoruz. Bunun da sonuçlarını hububatta, bakliyatta, fındıkta, üzümde, incirde, hepsinde görüyoruz. Önceliğimiz üreticidir ve üretimi artıracak mesajlar vermek, bunu fiili olarak uygulamaktır. Sonuç olarak, tüketicilerin gıda güvenliğinin sağlanması noktasında bize düşen vazifeyi yerine getirmek. Şu ana kadar TMO, bunu başarılı bir şekilde yapmıştır ve sürdürmeye devam edecektir." diye konuştu.



Tohum çalışmalarına işaret eden Güldal, sertifikalı tohum kullanım oranının arttığını dile getirdi.